Лайм

Готуємо ніжний печінковий торт зі сметанним кремом: простий рецепт

Цю страву можна приготувати на свято чи просто так

Якщо у вихідні ви плануєте зібрати друзів або родичів за святковим столом, обов'язково подбайте, щоб на вашому столі були не тільки страви з м'яса та птиці, наприклад, стейки або куряче філе з грибами по-французьки, а й з печінки. theLime ділиться з вами рецептом печінкового торта зі сметанним кремом, від якого ваші гості будуть у захваті.

Інгредієнти: печінка куряча, індича або яловича (500 г), сметана 20% (200 г), борошно (200 г), яйця (3 шт.), цибуля ріпчаста (2 шт.), олія, перець чорний мелений, петрушка, кріп, сіль.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Печінку ретельно промиваємо під водою, очищаємо від плівок і жовчних проток, інакше печінковий торт буде гірчити. Подрібнюємо у м'ясорубці чи блендері. Додаємо до неї яйця та борошно, перемішуємо. Солимо і додаємо спеції до смаку, наприклад, мелений перець. За консистенцією тісто має нагадувати густу сметану.

Розігріваємо сковороду з олією, виливаємо за допомогою ополоника порцію тіста і розподіляємо її рівномірно по поверхні. Суміш має покрити дно тонким шаром. Чекаємо, поки млинець просмажиться з одного боку, потім перевертаємо його за допомогою лопатки або виделки на іншу. Потім обсмажуємо другий бік і перекладаємо готовий млинець на велике блюдо. Проробляємо те саме з рештою печінкової маси.

Цибулю та зелень промиваємо під проточною водою, викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Нарізаємо дрібно цибулю і обсмажуємо її кілька хвилин на олії. Потім перекладаємо на серветки, щоб увібрався зайвий жир.

Сметану можна трохи збити вінчиком або міксером. Додаємо до неї обсмажену цибулю та нарізану зелень, перемішуємо.

Викладаємо перший млинець на блюдо для подачі, змащуємо його сметанним кремом із зеленню. Потім накриваємо другим млинцем і знову змащуємо. Повторюємо доти, доки не закінчаться печінкові млинці. Зверху прикрашаємо нарубаною зеленню та за бажанням волоськими горіхами.

Ставимо в холодильник на 1-2 години, щоб печінковий торт добре просочився. Потім виймаємо та подаємо до столу.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні