Чимало господинь планують меню своєї сім'ї наперед, щоб воно було збалансованим, корисним та смачним. І якщо ви вже пробували робити рибні котлети з філе, цього разу приготуйте курячі відбивні з сиром. theLime підібрав для вас найпростіший рецепт.
Інгредієнти: куряче філе (500 г), сир твердий (100 г), яйця (3 шт.), майонез (3 ст. л.), борошно (3-4 ст. л.), свіжомелений перець, сіль, олія.
Приготування:
Куряче філе промиваємо під проточною водою, обрізаємо всі хрящі та прожилки. Розрізаємо кожне філе на 3-4 акуратні частини. Перекладаємо їх у пакети-слайдери та злегка відбиваємо спеціальним молотком. Якщо таких пакетів немає, можна взяти харчову плівку або чисті поліетиленові пакети, одним із них застелити обробну дошку, а другим – накрити шматочок філе. Далі відбивні солимо і перчимо до смаку.
Займемося приготуванням кляру. У невелику миску розбиваємо яйця, додаємо майонез, сіль, спеції, потім невеликими порціями вводимо борошно. Перемішуємо, поки кляр не загусне.
Твердий сир тремо на великій терці.
Добре розігріваємо сковороду з олією. Беремо шматочок філе і макаємо його однією стороною у кляр, а потім викладаємо нею на гарячу сковороду. Зверху посипаємо натертим сиром і виливаємо на нього ложку кляру таким чином, щоб він покрив сир. Чекаємо, а потім перевертаємо на інший бік і смажимо до рум'яної скоринки. Слідом проробляємо те саме з іншими відбивними. Доводимо до готовності на сковороді.
Також можна поекспериментувати та приготувати їх у духовці. Викладаємо підготовлені шматочки сирого філе на деко, застелене пергаментом. Змащуємо майонезом, додаємо за бажанням скибочки помідора, а зверху посипаємо натертим сиром. Запікаємо при температурі 180°С близько 35-40 хвилин.
Подаємо апетитні відбивні з сиром до рису, каші, салату або запечених овочів.
- Раніше ми розповіли, як приготувати смачні фрикадельки з томатною підливою.
- Читайте також наLime, як зробити булгур з м'ясом і грибами на сковороді.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.