Лайм

Як приготувати соковиті курячі відбивні з сиром: простий рецепт

Разом з ними можна подати рис чи запечені овочі

Чимало господинь планують меню своєї сім'ї наперед, щоб воно було збалансованим, корисним та смачним. І якщо ви вже пробували робити рибні котлети з філе, цього разу приготуйте курячі відбивні з сиром. theLime підібрав для вас найпростіший рецепт.

Інгредієнти: куряче філе (500 г), сир твердий (100 г), яйця (3 шт.), майонез (3 ст. л.), борошно (3-4 ст. л.), свіжомелений перець, сіль, олія.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Куряче філе промиваємо під проточною водою, обрізаємо всі хрящі та прожилки. Розрізаємо кожне філе на 3-4 акуратні частини. Перекладаємо їх у пакети-слайдери та злегка відбиваємо спеціальним молотком. Якщо таких пакетів немає, можна взяти харчову плівку або чисті поліетиленові пакети, одним із них застелити обробну дошку, а другим – накрити шматочок філе. Далі відбивні солимо і перчимо до смаку.

Займемося приготуванням кляру. У невелику миску розбиваємо яйця, додаємо майонез, сіль, спеції, потім невеликими порціями вводимо борошно. Перемішуємо, поки кляр не загусне.

Твердий сир тремо на великій терці.

Добре розігріваємо сковороду з олією. Беремо шматочок філе і макаємо його однією стороною у кляр, а потім викладаємо нею на гарячу сковороду. Зверху посипаємо натертим сиром і виливаємо на нього ложку кляру таким чином, щоб він покрив сир. Чекаємо, а потім перевертаємо на інший бік і смажимо до рум'яної скоринки. Слідом проробляємо те саме з іншими відбивними. Доводимо до готовності на сковороді.

Також можна поекспериментувати та приготувати їх у духовці. Викладаємо підготовлені шматочки сирого філе на деко, застелене пергаментом. Змащуємо майонезом, додаємо за бажанням скибочки помідора, а зверху посипаємо натертим сиром. Запікаємо при температурі 180°С близько 35-40 хвилин.

Подаємо апетитні відбивні з сиром до рису, каші, салату або запечених овочів.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні