Вже котрий рік салат Шуба є незмінним атрибутом Нового року та традиційною стравою на святковому столі. Однак подавати класику у звичному виконанні вже не цікаво, тому господині починають шукати рецепт оригінального оселедця під шубою. Руслан Сенічкін пропонує приготувати улюблений багатьма салат по-новому.
Для приготування вам знадобляться такі інгредієнти : буряк – 1 шт., картопля – 3 шт., морква – 2 шт., цибуля – 1 шт., цукор – 30 г, оселедець – 100 г, бальзамічний оцет – 100 мл., домашній майонез - 70 г, спеції за смаком.
Для початку візьміть сотейник, поставте на плиту і помістіть в нього бальзамічний оцет та цукор. Доведіть до кипіння і уварюйте до загусання.
Овочі запікайте в духовці, очистіть і натріть на дрібній тертці. Наріжте дрібно цибулю і залийте окропом на кілька хвилин, щоб пішла непотрібна гіркота. Оселедець розберіть на філе, видаліть кісточки і наріжте дрібним кубиком.
Зберіть салат. Візьміть невелику глибоку піалу і встеліть її харчовою плівкою. Перший шар – буряк, другий – морква, третій – картопля, четвертий – цибуля, п'ятий – оселедець. Усі шари змащуйте майонезом та бальзамічною сумішшю.
Поставте готову "пасочку" в холодильник, щоб вона трохи підмерзла. Потім дістаньте салат із плівки і акуратно викладіть на гарну тарілку. Натріть варені яйця та розмістіть поруч із Шубою.
- Читайте також на theLime, як приготувати класичний салат Олів'є, який також асоціюється з Новим роком. Цей рецепт оцінять навіть гурмани.
- Також ми ділилися рецептом домашнього майонезу без консервантів та жирів. Цей соус підійде для багатьох салатів.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.