Лайм

Як приготувати салат Шуба по-новому і здивувати гостей на Новий рік: смачний рецепт

Приготуйте звичний салат у новому вигляді

Вже котрий рік салат Шуба є незмінним атрибутом Нового року та традиційною стравою на святковому столі. Однак подавати класику у звичному виконанні вже не цікаво, тому господині починають шукати рецепт оригінального оселедця під шубою. Руслан Сенічкін пропонує приготувати улюблений багатьма салат по-новому.

Для приготування вам знадобляться такі інгредієнти : буряк – 1 шт., картопля – 3 шт., морква – 2 шт., цибуля – 1 шт., цукор – 30 г, оселедець – 100 г, бальзамічний оцет – 100 мл., домашній майонез - 70 г, спеції за смаком.

Фото: Кадр із відео

Для початку візьміть сотейник, поставте на плиту і помістіть в нього бальзамічний оцет та цукор. Доведіть до кипіння і уварюйте до загусання.

Овочі запікайте в духовці, очистіть і натріть на дрібній тертці. Наріжте дрібно цибулю і залийте окропом на кілька хвилин, щоб пішла непотрібна гіркота. Оселедець розберіть на філе, видаліть кісточки і наріжте дрібним кубиком.

Зберіть салат. Візьміть невелику глибоку піалу і встеліть її харчовою плівкою. Перший шар – буряк, другий – морква, третій – картопля, четвертий – цибуля, п'ятий – оселедець. Усі шари змащуйте майонезом та бальзамічною сумішшю.

Поставте готову "пасочку" в холодильник, щоб вона трохи підмерзла. Потім дістаньте салат із плівки і акуратно викладіть на гарну тарілку. Натріть варені яйця та розмістіть поруч із Шубою.

  • Читайте також на theLime, як приготувати класичний салат Олів'є, який також асоціюється з Новим роком. Цей рецепт оцінять навіть гурмани.
  • Також ми ділилися рецептом домашнього майонезу без консервантів та жирів. Цей соус підійде для багатьох салатів.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні