Чимало людей не любить кінець осені та початок зими через холодну та похмуру погоду. Тому саме час піднімати собі настрій домашніми десертами. І якщо ви вже готували млинцевий торт з сирним кремом, цього разу урізноманітніть своє меню бісквітним тортом під назвою Чорний принц. theLime підібрав для вас докладний рецепт, як його зробити.
Інгредієнти для бісквіту: яйце (1 шт.), цукор (1 склянка), кефір (1 склянка), сода (1 ч. л.), лимонний сік (2 ч. л.), борошно (1 склянка), какао ( 50 г), вершкове масло.
Інгредієнти для крему: сметана 20% (370 г), варене згущене молоко (370 г), масло вершкове (170 г).
Інгредієнти для прикрашання: білок (2 шт.), Цукор (200 г).
Також знадобиться форма для випікання діаметром приблизно 22 см.
Приготування:
Яйце для бісквіту та вершкове масло для крему необхідно заздалегідь виставити з холодильника, щоб вони були кімнатної температури.
Беремо глибоку миску, розбиваємо в неї яйце і додаємо цукор. Розмішуємо за допомогою вінчика, потім вливаємо склянку кефіру. Згодом додаємо соду, гашену лимонним соком, або розпушувач для тіста.
Борошно просіюємо через сито, щоб у результаті бісквіт для торта Чорний принц вийшов пишним та повітряним. Додаємо його та какао до рідких інгредієнтів, все ретельно перемішуємо. За консистенцією тісто має вийти як густа сметана.
Духовку наперед розігріваємо до 180-200°С.
Форму для випікання вистилаємо пергаментним папером, а краї змащуємо вершковим маслом. Виливаємо в неї тісто і розрівнюємо силіконовою лопаткою. Ставимо випікатися у розігріту духовку приблизно на 30-40 хвилин. Готовність перевіряємо зубочисткою чи дерев'яною шпажкою – вона має бути сухою.
Потім чекаємо, поки бісквіт трохи охолоне, виймаємо із форми, прибираємо пергамент. Залишаємо його повністю остигати на решітці. Потім розрізаємо бісквіт на три коржі.
Приступимо до приготування крему. Розм'якшене вершкове масло змішуємо з вареним згущеним молоком. Збиваємо за допомогою міксера - протягом 2-3 хвилин і на високих обертах. Потім вводимо сметану і перемішуємо все разом, попередньо зменшивши швидкість.
Починаємо збирати торт Чорний принц: викладаємо перший корж на спеціальну підкладку або велику тарілку для подачі. Змащуємо його кремом, потім повторюємо те саме ще двічі. Верхівку та боки також змащуємо кремом. Готовий торт прибираємо в холодильник як мінімум на 3-4 години, щоб він просочився, а краще на ніч.
Прикрасити цей торт можна розтопленим шоколадом або збитими білками. Для цього необхідно взяти 2 яйця, відокремити жовтки від білків. Білки заздалегідь охолодити, а потім збити з цукром до стійких піків. Змастити ними торт, а потім обпалити пальником, щоб надати десерту особливого шарму.
Подаємо торт Чорний принц до столу, нарізаємо на порційні шматочки та насолоджуємось смаком.
- Раніше ми розповіли, як приготувати смачний тірамісу в склянці.
- Читайте також на theLime, як зробити легкий сирний торт з вишнею.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.