Лайм

Страви на Новий рік без майонезу: як приготувати салат Нісуаз з тунцем

Порадуйте гостей популярною французькою стравою

У виборі новорічного меню у кожної господині особливе місце посідають салати. Легкі чи ситні, традиційні чи екзотичні, але неодмінно смачні та ошатні, які роблять стіл святковим. Якщо ви вже знаєте, чим замінити Шубу та Олів'є, то тепер пропонуємо вам ще один варіант страви без майонезу – салат Нісуаз.

Для приготування вам знадобляться такі інгредієнти : консервований тунець (1 банка), листя салату (150 г), стручкова квасоля (100 г), помідори чері (8 шт.), яйця (4 шт.), маслини або оливки (10 шт.), часник (1 зубчик), оливкова олія (4 ст. л.), винний оцет (2 ч. л.), гірчиця (1 ч. л.), сіль, перець (за смаком).

Фото: Pixabay

Спосіб приготування:

Стручкову квасолю відваріть у підсоленій воді 2-3 хвилини. Потім помістіть її в миску з льодом, щоб стручки не втратили свій насичений колір.

Яйця відваріть "у мішечок" (після закипання готуйте протягом 4-6 хвилин), остудіть та очистіть.

Приготуйте заправку. Змішайте гірчицю, винний оцет та оливкову олію, додайте сіль, перець, часник і добре перемішайте.

Листя салату (можна використовувати мікс) нарвіть довільними частинами, помідори розріжте на половинки, а яйця - кружальцями. Тунець дістаньте з банки та розімніть виделкою або розділіть на невеликі шматочки.

У тарілку викладіть листя салату, потім стручкову квасолю, оливки, яйця, помідори та тунець. Зверху полийте салат приготованою заправкою.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Коли попіл може нашкодити: що треба знайти про найпопулярніше добриво у городників

Розповідаємо, як правильно використовувати добриво з попелу і яким рослинам воно корисне, а яким шкідливе

День весняного рівнодення-2025: коли відзначають і що означає ця особлива дата

20 березня 2025 року припадає день весняного рівнодення, яке означає початок астрономічної весни