Наближається час новорічних свят, сімейних застіль та посиденьок за чашкою чаю з домашніми десертами. І якщо ви вже пробували робити шоколадно-кавовий торт, здивуйте своїх близьких вершковим тортом зі смаком морозива. theLime ділиться з вами його простим рецептом.
Інгредієнти для бісквіту: яйця (5 шт), цукор (160 г), борошно (120 г), крохмаль (40 г), ванільний цукор (8 г).
Інгредієнти для крему: молоко (250 мл), жовтки (2 шт.), цукор (100 г), борошно (10 г), крохмаль (10 г), згущене молоко (100 г), ванільний цукор (1 ч. л.), вершкове масло (300 г).
Інгредієнти для просочення: вода (200 мл), згущене молоко (2 ст. л.).
Інгредієнти для глазурі: темний шоколад (100 г), олія (1 ст. л.), полуниця або інші ягоди, фрукти для прикрашання.
Також знадобиться форма для випічки діаметром приблизно 22 см.
Приготування:
Для приготування бісквіту для цього торта необхідно спочатку відокремити білки від жовтків. Білки збиваємо до стану пишної піни, а потім поступово додаємо в них цукор та ванільний цукор. Продовжуємо збивати, а потім вводимо по одному жовтку.
Пшеничне борошно просіюємо через сито, змішуємо з крохмалем. Розділяємо на дві частини та вводимо кожну у збиту яєчну суміш. Акуратно перемішуємо силіконовою лопаткою.
Форму для випічки вистилаємо пергаментним папером, а борти змащуємо вершковим маслом. Перекладаємо тісто у форму та відправляємо в розігріту до 170°С духовку. Випікаємо близько 40-45 хвилин до готовності.
Готовий бісквіт витягуємо з форми та залишаємо остигати. Потім загортаємо в харчову плівку та відправляємо в холодильник на кілька годин. Після - дістаємо і розрізаємо на 3 рівні коржі.
Для просочення коржів беремо невелику піалу, виливаємо в неї теплу воду і згущене молоко, перемішуємо. Кожен корж змащуємо за допомогою силіконового пензлика.
Для заварного крему необхідно в сотейнику злегка підігріти молоко - але в жодному разі не доводимо його до кипіння. У мисці перетираємо жовтки з цукром та ванільним цукром, додаємо крохмаль та борошно. Потім тонкою цівкою вливаємо тепле молоко, постійно помішуючи. Переливаємо отриману суміш у каструлю і ставимо на плиту, варимо до загустіння, продовжуючи помішувати. Потім знімаємо з вогню і чекаємо, поки крем охолоне. Накриваємо харчовою плівкою.
Вершкове масло збиваємо до тих пір, поки воно не перетвориться на пишну білу масу, потім вводимо частинами заварний крем, а в самому кінці - згущене молоко.
Починаємо збирати торт зі смаком морозива: кладемо перший корж і змащуємо його кремом, потім повторюємо те саме з другим і третім. Змащуємо верхівку та боки торта, а потім ставимо в холодильник на 6 годин або на всю ніч.
Для глазурі розтоплюємо шоколад із олією на водяній бані. Робимо декор із патьоками з глазурі та прикрашаємо торт ягодами чи фруктами на ваш смак.
Подаємо до столу вершковий торт зі смаком морозива та насолоджуємось смаком.
- Раніше ми розповіли, як приготувати бісквітний торт Чорний принц.
- Читайте також на theLime, як зробити ніжний млинцевий торт із сирним кремом.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.