Напередодні свят необхідно ретельно продумати меню. Особливо це стосується десерту, який ви подаватимете гостям у новорічну ніч. І якщо ви вже робили вершковий торт зі смаком морозива, цього разу урізноманітніть своє меню Чорносливом у шоколаді. theLime ділиться з вами простим рецептом.
Інгредієнти для коржів: сода (12 г), згущене молоко (1 банка), яйця (2 шт.), лимонний сік (1 ч. л.), какао (3 ст. л.), олія (2 ст. л.), борошно (160 г).
Інгредієнти для крему: сметана (600 г), волоські горіхи (160 г), цукор (200 г), яєчний білок (1 шт.), чорнослив (400 г).
Інгредієнти для просочення: кава мелена (15 щіпок), вода (0,5 склянки), коньяк (15 мл).
Також знадобиться форма для випічки діаметром 22-24 см.
Приготування:
Беремо глибоку миску і збиваємо за допомогою міксера яйця зі згущеним молоком. У невеликому посуді змішуємо какао-порошок з олією і додаємо до яєчної суміші, продовжуючи збивати міксером.
Борошно просіюємо через сито і поступово всипаємо в тісто, перемішуємо вінчиком. Наприкінці додаємо соду, гашену лимонним соком, і акуратно розмішуємо силіконовою лопаткою. Консистенція тіста має бути як густа сметана.
Духову шафу заздалегідь готуємо - ставимо розігріватись до 180°С.
Дно форми для випічки вистилаємо пергаментним папером, а боки змащуємо вершковим маслом. Виливаємо у форму тісто і ставимо випікатись у гарячу духовку на 20-30 хвилин. Потім дістаємо і чекаємо, поки бісквіт повністю охолоне, а потім загортаємо його в харчову плівку і відправляємо щонайменше на годину в холодильник.
Чорнослив заливаємо окропом приблизно на 1,5-2 години. Потім викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Витягаємо кісточки і нарізаємо невеликими скибочками.
Горіхи чистимо від шкаралупи, трохи підсмажуємо на сковороді або в духовці.
Сметану для крему викладаємо в марлю, складену в декілька шарів. Ставимо її в каструлю з друшляком, а зверху на неї - гніт у вигляді бутилки з водою. Залишаємо у такому положенні у холоді приблизно на 2 години.
Заварюємо каву і змішуємо її з коньяком. Бісквіт дістаємо з холодильника і розрізаємо на три коржі, просочуємо кожен із них кавою.
Беремо один яєчний білок і трохи збиваємо його вручну вінчиком або міксером, потім додаємо до нього сметану, цукор, продовжуємо збивати.
Збираємо торт: ставимо перший корж на блюдо або спеціальну підкладку, змащуємо його кремом, зверху присипаємо горіхами і чорносливом, потім проробляємо те ж саме з іншими коржами, кремом і начинкою. Верхівку та боки також промазуємо кремом.
Для того щоб зварити глазур, беремо невеликий сотейник, ставимо його на плиту, підігріваємо там молоко і вершкове масло до тих пір, поки масло не розтане. Додаємо какао, попередньо змішавши його з цукром, або темний шоколад, доводимо до кипіння, постійно помішуючи. Знімаємо з вогню і даємо трохи охолонути – приблизно 5 хвилин. Покриваємо зверху торт глазур'ю або оздоблюємо на свій смак і ставимо в холодильник до застигання.
Подаємо апетитний торт до столу та насолоджуємося смаком.
- Раніше ми розповіли, як приготувати смачний різдвяний штолен.
- Читайте також на theLime, як зробити шоколадний торт Снікерс.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.