Лайм

Як приготувати смачний торт Чорнослив у шоколаді: простий рецепт

Багато хто полюбляє його за оригінальний смак

Напередодні свят необхідно ретельно продумати меню. Особливо це стосується десерту, який ви подаватимете гостям у новорічну ніч. І якщо ви вже робили вершковий торт зі смаком морозива, цього разу урізноманітніть своє меню Чорносливом у шоколаді. theLime ділиться з вами простим рецептом.

Інгредієнти для коржів: сода (12 г), згущене молоко (1 банка), яйця (2 шт.), лимонний сік (1 ч. л.), какао (3 ст. л.), олія (2 ст. л.), борошно (160 г).

Інгредієнти для крему: сметана (600 г), волоські горіхи (160 г), цукор (200 г), яєчний білок (1 шт.), чорнослив (400 г).

Інгредієнти для просочення: кава мелена (15 щіпок), вода (0,5 склянки), коньяк (15 мл).

Також знадобиться форма для випічки діаметром 22-24 см.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Беремо глибоку миску і збиваємо за допомогою міксера яйця зі згущеним молоком. У невеликому посуді змішуємо какао-порошок з олією і додаємо до яєчної суміші, продовжуючи збивати міксером.

Борошно просіюємо через сито і поступово всипаємо в тісто, перемішуємо вінчиком. Наприкінці додаємо соду, гашену лимонним соком, і акуратно розмішуємо силіконовою лопаткою. Консистенція тіста має бути як густа сметана.

Духову шафу заздалегідь готуємо - ставимо розігріватись до 180°С.

Дно форми для випічки вистилаємо пергаментним папером, а боки змащуємо вершковим маслом. Виливаємо у форму тісто і ставимо випікатись у гарячу духовку на 20-30 хвилин. Потім дістаємо і чекаємо, поки бісквіт повністю охолоне, а потім загортаємо його в харчову плівку і відправляємо щонайменше на годину в холодильник.

Чорнослив заливаємо окропом приблизно на 1,5-2 години. Потім викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Витягаємо кісточки і нарізаємо невеликими скибочками.

Горіхи чистимо від шкаралупи, трохи підсмажуємо на сковороді або в духовці.

Сметану для крему викладаємо в марлю, складену в декілька шарів. Ставимо її в каструлю з друшляком, а зверху на неї - гніт у вигляді бутилки з водою. Залишаємо у такому положенні у холоді приблизно на 2 години.

Заварюємо каву і змішуємо її з коньяком. Бісквіт дістаємо з холодильника і розрізаємо на три коржі, просочуємо кожен із них кавою.

Беремо один яєчний білок і трохи збиваємо його вручну вінчиком або міксером, потім додаємо до нього сметану, цукор, продовжуємо збивати.

Збираємо торт: ставимо перший корж на блюдо або спеціальну підкладку, змащуємо його кремом, зверху присипаємо горіхами і чорносливом, потім проробляємо те ж саме з іншими коржами, кремом і начинкою. Верхівку та боки також промазуємо кремом.

Для того щоб зварити глазур, беремо невеликий сотейник, ставимо його на плиту, підігріваємо там молоко і вершкове масло до тих пір, поки масло не розтане. Додаємо какао, попередньо змішавши його з цукром, або темний шоколад, доводимо до кипіння, постійно помішуючи. Знімаємо з вогню і даємо трохи охолонути – приблизно 5 хвилин. Покриваємо зверху торт глазур'ю або оздоблюємо на свій смак і ставимо в холодильник до застигання.

Подаємо апетитний торт до столу та насолоджуємося смаком.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Дріжджі не потрібні: рецепт паски на заквасці, яка вийде ніжною і запашною

Як у домашніх умовах приготувати ароматну паску на заквасці, щоб побалувати близьких та здивувати своїх гостей на Великдень

Картопляні лушпайки – чудове добриво для смородини: як і коли його використовувати

Які корисні речовини містить у собі картопляне лушпиння, а також як його можна використовувати для удобрення кущів смородини

Як приготувати смачну паску на сирному тісті: швидкий рецепт на Великдень

Як у домашніх умовах спекти швидку паску на сирному тісті, щоб урізноманітнити своє меню та побалувати близьких на Великдень