Лайм

Печемо вдома ніжне цукрове печиво на кефірі: простий рецепт

Зробити його простіше простого

Довгі зимові вечори стануть не такими сумними, якщо запросити в гості друзів і пригостити їх запашною домашньою випічкою. І якщо ви вже балували їх медовим печивом із корицею, цього разу приготуйте ніжне цукрове печиво на кефірі. theLime підібрав для вас простий і перевірений рецепт.

Інгредієнти: пшеничне борошно (270 г), кефір (100 мл), рослинна олія (60 мл), яйце (1 шт.), цукор (75 г), ванільний цукор (2-3 ч. л.), сода (0 ,5 ч. л.), сіль (щіпка).

Фото: pinterest.com

Приготування:

У глибоку миску висипаємо 1 ст. л. цукру, трохи солі та розбиваємо яйце. Ретельно перемішуємо вінчиком, потім додаємо кефір, рослинну олію, соду та 1-1,5 ч. л. ванільного цукру.

В інший посуд просіюємо через сито борошно. Потім частинами додаємо борошно у суміш, постійно перемішуючи. Повинно вийти еластичне тісто.

Наперед розігріваємо духовку до 180°С.

Робочу поверхню присипаємо борошном і розкочуємо тісто качалкою в пласт товщиною близько 1 см. Рівномірно посипаємо його цукром, що залишився, і ванільним цукром. Потім знову розкочуємо його за допомогою качалки - цукор таким чином "впечатається" в тісто, утворюючи скоринку.

Нарізаємо тісто на смужки шириною приблизно 2 см, а потім розрізаємо кожну з них упоперек - повинні вийти маленькі квадратики.

Деко застилаємо пергаментним папером і викладаємо на нього квадратики, відступаючи трохи місця один від одного.

Ставимо печиво в гарячу духовку та випікаємо близько 15-25 хвилин – залежно від її потужності. Воно має трохи збільшитися в об'ємах і підрум'янитися.

Виймаємо цукрове печиво і перекладаємо остигати на велику тарілку. Подаємо до чаю та насолоджуємося смаком.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні