Лайм

Печемо вдома ніжне цукрове печиво на кефірі: простий рецепт

Зробити його простіше простого

Довгі зимові вечори стануть не такими сумними, якщо запросити в гості друзів і пригостити їх запашною домашньою випічкою. І якщо ви вже балували їх медовим печивом із корицею, цього разу приготуйте ніжне цукрове печиво на кефірі. theLime підібрав для вас простий і перевірений рецепт.

Інгредієнти: пшеничне борошно (270 г), кефір (100 мл), рослинна олія (60 мл), яйце (1 шт.), цукор (75 г), ванільний цукор (2-3 ч. л.), сода (0 ,5 ч. л.), сіль (щіпка).

Фото: pinterest.com

Приготування:

У глибоку миску висипаємо 1 ст. л. цукру, трохи солі та розбиваємо яйце. Ретельно перемішуємо вінчиком, потім додаємо кефір, рослинну олію, соду та 1-1,5 ч. л. ванільного цукру.

В інший посуд просіюємо через сито борошно. Потім частинами додаємо борошно у суміш, постійно перемішуючи. Повинно вийти еластичне тісто.

Наперед розігріваємо духовку до 180°С.

Робочу поверхню присипаємо борошном і розкочуємо тісто качалкою в пласт товщиною близько 1 см. Рівномірно посипаємо його цукром, що залишився, і ванільним цукром. Потім знову розкочуємо його за допомогою качалки - цукор таким чином "впечатається" в тісто, утворюючи скоринку.

Нарізаємо тісто на смужки шириною приблизно 2 см, а потім розрізаємо кожну з них упоперек - повинні вийти маленькі квадратики.

Деко застилаємо пергаментним папером і викладаємо на нього квадратики, відступаючи трохи місця один від одного.

Ставимо печиво в гарячу духовку та випікаємо близько 15-25 хвилин – залежно від її потужності. Воно має трохи збільшитися в об'ємах і підрум'янитися.

Виймаємо цукрове печиво і перекладаємо остигати на велику тарілку. Подаємо до чаю та насолоджуємося смаком.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Будують кар'єру поза офісом: які знаки Зодіаку створені для дистанційної роботи

Представники яких знаків Зодіаку полюбляють організовувати свою роботу за власним зручним графіком і тільки за межами офісу  

Рослини-компаньйони: що посадити поруч із помідорами для багатого врожаю

Біля яких рослин краще садити томати, щоб покращити смак плодів, зробити їх великими та захистити від хвороб та шкідників

Як приготувати корисну шаурму, яка не зіпсує фігуру: простий рецепт перекусу

Як у домашніх умовах приготувати ситну шаурму з курячим філе, морквою по-корейськи та сметанним соусом, щоб побалувати свою родину