Лайм

Печемо вдома медове печиво з корицею: найсмачніший рецепт до чаю

Приготувати його дуже просто

У кожної господині є свій фірмовий рецепт домашніх ласощів, яким вона може похвалитися, коли раптово прийшли гості. І якщо ви вже пробували робити домашнє печиво на сковороді, радимо урізноманітнити своє меню медовим печивом із корицею. theLime ділиться з вами простим рецептом, з яким впораються навіть новачки.

Інгредієнти: борошно (200 г), вершкове масло (100 г), цукор (100 г), мед (100 г), розпушувач (1 ч. л.), сода (1 ч. л.), сіль (щіпка), мелена кориця (5 ч. л.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для приготування цього печива спочатку необхідно змішати всі сухі інгредієнти. У глибоку миску просіваємо через сито борошно з розпушувачем, потім додаємо цукор, соду, сіль і мелену корицю. Все ретельно перемішуємо до однорідності.

Виймаємо з холодильника вершкове масло і нарізаємо його кубиками. Додаємо до сухих інгредієнтів і розтираємо руками в крихту. Потім додаємо до суміші рідкий мед і замішуємо тісто. За консистенцією воно повинно вийти досить щільним.

Слідом поділяємо тісто приблизно на 12 рівних частин, скочуємо з них кружечки однакового розміру.

Деко для випічки застилаємо пергаментним папером і викладаємо на нього печиво. Відзначимо, що необхідно зробити відступи між кожним, так як у процесі випічки печиво збільшиться у розмірах.

Розігріваємо духовку до 190°C і ставимо в неї деко приблизно на 10-20 хвилин - залежно від потужності вашої духовки. Потім витягуємо наше печиво - воно повинно вийти з красивим медовим відтінком і тріщинками. У теплому вигляді воно досить м'яке, а коли повністю охолоне - стає розсипчастим і хрустким.

Подаємо до чаю або кави і насолоджуємося смаком!

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні