У кожної господині є свій фірмовий рецепт домашніх ласощів, яким вона може похвалитися, коли раптово прийшли гості. І якщо ви вже пробували робити домашнє печиво на сковороді, радимо урізноманітнити своє меню медовим печивом із корицею. theLime ділиться з вами простим рецептом, з яким впораються навіть новачки.
Інгредієнти: борошно (200 г), вершкове масло (100 г), цукор (100 г), мед (100 г), розпушувач (1 ч. л.), сода (1 ч. л.), сіль (щіпка), мелена кориця (5 ч. л.).
Приготування:
Для приготування цього печива спочатку необхідно змішати всі сухі інгредієнти. У глибоку миску просіваємо через сито борошно з розпушувачем, потім додаємо цукор, соду, сіль і мелену корицю. Все ретельно перемішуємо до однорідності.
Виймаємо з холодильника вершкове масло і нарізаємо його кубиками. Додаємо до сухих інгредієнтів і розтираємо руками в крихту. Потім додаємо до суміші рідкий мед і замішуємо тісто. За консистенцією воно повинно вийти досить щільним.
Слідом поділяємо тісто приблизно на 12 рівних частин, скочуємо з них кружечки однакового розміру.
Деко для випічки застилаємо пергаментним папером і викладаємо на нього печиво. Відзначимо, що необхідно зробити відступи між кожним, так як у процесі випічки печиво збільшиться у розмірах.
Розігріваємо духовку до 190°C і ставимо в неї деко приблизно на 10-20 хвилин - залежно від потужності вашої духовки. Потім витягуємо наше печиво - воно повинно вийти з красивим медовим відтінком і тріщинками. У теплому вигляді воно досить м'яке, а коли повністю охолоне - стає розсипчастим і хрустким.
Подаємо до чаю або кави і насолоджуємося смаком!
- Раніше ми розповіли, як і чим урізноманітнити улюблений торт Медовик.
- Читайте також на theLime, як приготувати вдома тертий пиріг з абрикосом.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.