Лайм

Як приготувати смачний пісний борщ: простий рецепт

Поекспериментуйте на дозвіллі

Під час Різдвяного посту, який розпочинається 28 листопада і закінчується 6 січня, багато господинь ламають голову, якими інгредієнтами замінити ті, що заборонені. І якщо ви вже пробували робити пісні страви з цвітної капусти або квасолі, цього разу приготуйте борщ без м'яса. theLime ділиться з вами простим рецептом, з яким впорається навіть господарка-початківець.

Інгредієнти: буряк (2 шт.). морква (1 шт.), картопля (2 шт.), цибуля ріпчаста (1 шт.), капуста (0,5 качана), помідор (2 шт.), рослинна олія (2 ст. л.), цукор, оцет (за смаком), лавровий лист (1 шт.), сіль (1 ст. л.), часник (2 зубчики), зелень (1 пучок).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Пісний борщ можна приготувати на воді або бульйоні із сушених білих грибів. Якщо їх немає, але ви хочете, щоб страва була більш ситною, можна додати у борщ квасолю.

Промиваємо у проточній воді картоплю, буряк, моркву та цибулю, очищаємо від лушпиння. Нарізаємо всі інгредієнти соломкою, а цибулю – дрібно.

Капусту очищаємо від верхнього листя, споліскуємо у воді та шаткуємо тонко.

Часник чистимо від лушпиння і пропускаємо через прес.

Помідори промиваємо та робимо на них надрізи. Потім ошпарюємо їх окропом і акуратно знімаємо шкірку, нарізаємо кубиками.

У каструлі кип'ятимо відфільтровану воду, солимо і кидаємо в неї картоплю та капусту. Варимо на слабкому вогні.

Тим часом розігріваємо сковороду з олією, обсмажуємо на ній цибулю з морквою близько 5 хвилин. Потім додаємо половину з усього обсягу натертого буряка, трохи цукру та оцту. Також, за бажанням, можна додати солодкий перець, нарізаний соломкою.

Буряк, що залишився, перекладаємо в невелику миску, заливаємо окропом і 1 ч. л. оцту. Даємо час, щоб він настоявся – цей буряковий сік знадобиться, щоб борщ був насиченого кольору. Потім перекладаємо його і переливаємо сік у каструлю.

Додаємо до засмажки нарізані помідори, накриваємо кришкою та тушкуємо на слабкому вогні ще близько 15-20 хвилин. Потім перекладаємо в каструлю з картоплею та капустою. За бажанням додаємо лавровий лист. Доводимо до кипіння, вимикаємо вогонь і даємо настоятися під кришкою 5-10 хвилин. Лавровий лист витягуємо з борщу та викидаємо.

Зелень промиваємо під проточною водою, викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Дрібно рубаємо ножем.

Перед подачею додаємо в кожну тарілку трохи часнику та нарізаної зелені. Подаємо пісний борщ із пампушками до столу.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Тримають свої емоції під замком: які знаки Зодіаку найбільш потайливі

Астрологи назвали найбільш потайливі знаки Зодіаку, які не показують свої справжні почуття – Скорпіон, Водолій, Козеріг

Як покращити врожайність полуниці: допоможе підживлення на етапі цвітіння

Яке добриво корисне для полуниці під час цвітіння та утворення плодів - варіанти підживлення для полуниці у травні

Деруни з курячим філе і без борошна: дізнайтесь, як зробити цю просту страву

Як приготувати деруни з курячим філе та часниково-сметанним соусом - рецепт смачних млинців - покрокова інструкція