Лайм

Яка їжа принесе удачу в рік Водяного Тигра - 3 страви на новорічний стіл 2022

Приготуйте на свято улюблені ласощі Тигра

Згідно з китайським зодіаком, 2022 рік пройде під знаком Водяного Тигра, який символізує силу, відвагу та захист від зла. У першу святкову вечерю року не зайвим буде поставити на стіл страви, які любить тварина-покровитель. І хоча способи приготування їжі можуть відрізнятися, більшість страв Нового року мають давнє символічне значення, дають надію на багатство, здоров'я та щастя.

Риба

Напередодні нового року варто поласувати рибою, яка в традиційній китайській культурі символізує багатство та достаток. Рецепт не має значення: це може бути як звична солона скумбрія, так і салат Шуба з червоною рибою. Набагато важливіше, як ви з'їсте страву.

Китайці в новий рік не їдять рибу повністю: половину чи третину страви краще залишити на наступний день. Деякі сім'ї навіть готують дві риби: одну на вечерю, а другу – на сніданок (перший день місячного нового року). Ця традиція передбачає наявність запасу на майбутнє. Таким чином, риба на новорічному столі дає надію на достаток і багатство, який можна витратити наступного року.

Фото: pixabay.com

Пельмені

У Китаї пельмені (цзяоцзи) готують із тіста та м'ясної начинки, і напередодні Нового року вони є основною святковою стравою – запорукою ситості, щастя та добра.

Для приготування частування вам знадобляться такі інгредієнти: м'ясний фарш (400 г), свіжий кріп (200 г), цибуля (1 шт), корінь імбиру (50 г), борошно (2 склянки), крохмаль (⅓ склянки), вода ( 1 склянка).

Змішайте борошно з крохмалем і просійте в миску. Повільно вливайте холодну воду, замішуючи однорідне тісто.

Дрібно порубайте кріп і цибулю, натріть імбир і змішайте їх із фаршем. Додайте сіль та перець за смаком. Для смаку та запаху в цю суміш можна також додати соєвого соусу.

Від тіста відщипуйте шматочки, розкочуйте в плоскі кружечки і загортайте в них фарш. Обережно підніміть краї тіста і складіть у формі мішечків або звичайних вареників.

Варіть цзяоцзи у підсоленій воді або пароварці протягом 15-20 хвилин. Подавати можна із соєвим або будь-яким іншим соусом.

Фото: pxhere.com

Курка

Курка на святковому столі у рік Водяного Тигра уособлює успіх у повсякденних справах. Ви можете запекти її цілою або приготувати легкий курячий суп, але ми рекомендуємо звернутися до традиції та приготувати курку в кисло-солодкому соусі за китайським рецептом.

Для цього рецепту вам знадобляться такі інгредієнти: куряче філе – 500 г, солодкий перець – 1 шт., помідори – 2 шт., консервований ананас – 2 кільця, соєвий соус – 10 ст. ложок, яблучний оцет – 40 мл, цукор – 5 ч. ложок, вода – половина склянки, томатна паста – 2 ст. ложки.

Наріжте курку тонкими смужками, залийте соєвим соусом (6 ст. ложок) і поперчіть, після чого обсмажте на рослинному маслі.

Наріжте перець, помідори та ананас невеликими шматочками, з'єднайте з соєвим соусом (4 ст. ложки) та томатною пастою, додайте цукор та воду. Тушкуйте на повільному вогні протягом 10 хвилин, після чого з'єднайте з куркою і готуйте ще 10 хвилин.

Подавати курку по-китайськи можна з рисом або іншим гарніром.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що робити з черствими пасками: кулінарні лайфхаки від кондитерів

Як можна використовувати залишки черствої паски, яка залишилася після Великодня, які прості десерти можна з неї приготувати

Найкращі ідеї французького манікюру на короткі нігті: добірка фото

Які варіанти французького манікюру на короткі нігті зробити у 2024 році, щоб бути у тренді та виділятися із сірого натовпу  

Молоко корисне для городу: як його використовувати і які рослини поливати

Як у домашніх умовах приготувати натуральне добриво на основі молока, а також які рослини та кімнатні квіти можна підживлювати ним