Лайм

Як приготувати в піст смачні овочеві котлети: простий рецепт

Спробуйте нову страву на дозвіллі

Під час Різдвяного посту потрібно ретельно продумувати меню своєї сім'ї, щоб страви без м'яса, яєць та молочних продуктів були не лише смачними, а й ситними. І якщо ви вже готували смачні пісні оладки, спробуйте зробити котлети з картоплі, буряка та цвітної капусти. theLime ділиться з вами простим рецептом.

Інгредієнти: цвітна капуста (150 г), буряк (1 шт.), картопля (1 шт.), цибуля (1 шт.), перець чилі (0,5 ч. л.), мелений кмин (0,25 ч.). л.), зелень (0,5 пучка), панірувальні сухарі (50 г), борошно (1 ст. л.), олія (2 ст. л.), сіль, перець.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Усі овочі ретельно промиваємо під проточною водою. Картоплю чистимо, ріжемо і відварюємо в підсоленій воді, потім робимо з неї пюре.

Цвітну капусту розбираємо на суцвіття, потім дрібно нарізаємо або подрібнюємо у блендері та заливаємо окропом на 15 хвилин. Зливаємо з неї воду та перекладаємо в миску.

Цибулю очищаємо від лушпиння і подрібнюємо ножем досить дрібно. Буряки очищаємо і тремо на великій терці, потім віджимаємо руками від зайвої рідини.

Зелень (кріп, петрушку) промиваємо під водою, викладаємо на чистий рушник, щоб увібралася зайва волога. Рубаємо досить дрібно.

Змішуємо всі подрібнені овочі та зелень з картопляним пюре, додаємо борошно, сіль та інші спеції за смаком, наприклад, перець чилі та кмин. Перемішуємо і формуємо мокрими руками невеликі котлети, а потім паніруємо в сухарях.

Деко для випічки змащуємо рослинною олією, викладаємо на нього сформовані пісні котлети.

Розігріваємо духовку до 180°С. Ставимо деко з котлетами і випікаємо 15 хвилин з одного боку, потім перевертаємо їх - і ще 15 хвилин з іншого.

Дістаємо апетитні котлети, чекаємо, поки вони охолонуть, і подаємо до столу.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що робити з черствими пасками: кулінарні лайфхаки від кондитерів

Як можна використовувати залишки черствої паски, яка залишилася після Великодня, які прості десерти можна з неї приготувати

Найкращі ідеї французького манікюру на короткі нігті: добірка фото

Які варіанти французького манікюру на короткі нігті зробити у 2024 році, щоб бути у тренді та виділятися із сірого натовпу  

Молоко корисне для городу: як його використовувати і які рослини поливати

Як у домашніх умовах приготувати натуральне добриво на основі молока, а також які рослини та кімнатні квіти можна підживлювати ним