У православних віруючих 28 листопада розпочався Різдвяний пост, який триватиме до 6 січня. Для тих, хто його дотримується, ми зробили добірку з трьох пісних страв, а тепер ділимося ще одним дозволеним рецептом. Нижче ми розповімо, як приготувати пісні оладки, які розбавлять суворі дні.

Щоб приготувати смачні оладки без кефіру та яєць потрібно підготувати прості інгредієнти: борошно (1,5 склянки), тепла вода (1,5 склянки), цукор (1 ст. л), сіль (1 ч. л.), олія (4 ст.л.), сода (1 ч.л.).

Фото: Pixabay

Спосіб приготування:

Для початку змішайте всі сухі компоненти: борошно, цукор та сіль. Потім поступово влийте воду, олію та замісіть тісто. В кінці додайте соду, погашену оцтом або лимонним соком. Перемішайте та залиште суміш на півгодини, щоб всі інгредієнти між собою добре "потоваришували".

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

На розігріту сковороду налийте рафіновану олію і ложкою викладіть невеликі млинці. Обсмажуйте із двох боків на невеликому вогні до золотистого кольору. У процесі смаження додавайте масло, щоб вони добре відставали від сковороди. Все, оладки на сніданок готові. При подачі млинці можна посипати цукром.

Фото: Pixabay

  • Раніше ми розповідали, як приготувати пісний морквяний пиріг. Цей рецепт зможе повторити кожна господиня.
  • Читайте також на theLime, як зробити шарлотку з яблуками, і ця страва урізноманітнить ваше пісне меню і порадує ласунів.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram ! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.