Лайм

Як приготувати смачні пісні оладки: простий рецепт

Чим урізноманітнити пісне меню та порадувати близьких у суворі дні

У православних віруючих 28 листопада розпочався Різдвяний пост, який триватиме до 6 січня. Для тих, хто його дотримується, ми зробили добірку з трьох пісних страв, а тепер ділимося ще одним дозволеним рецептом. Нижче ми розповімо, як приготувати пісні оладки, які розбавлять суворі дні.

Щоб приготувати смачні оладки без кефіру та яєць потрібно підготувати прості інгредієнти: борошно (1,5 склянки), тепла вода (1,5 склянки), цукор (1 ст. л), сіль (1 ч. л.), олія (4 ст.л.), сода (1 ч.л.).

Фото: Pixabay

Спосіб приготування:

Для початку змішайте всі сухі компоненти: борошно, цукор та сіль. Потім поступово влийте воду, олію та замісіть тісто. В кінці додайте соду, погашену оцтом або лимонним соком. Перемішайте та залиште суміш на півгодини, щоб всі інгредієнти між собою добре "потоваришували".

На розігріту сковороду налийте рафіновану олію і ложкою викладіть невеликі млинці. Обсмажуйте із двох боків на невеликому вогні до золотистого кольору. У процесі смаження додавайте масло, щоб вони добре відставали від сковороди. Все, оладки на сніданок готові. При подачі млинці можна посипати цукром.

Фото: Pixabay

  • Раніше ми розповідали, як приготувати пісний морквяний пиріг. Цей рецепт зможе повторити кожна господиня.
  • Читайте також на theLime, як зробити шарлотку з яблуками, і ця страва урізноманітнить ваше пісне меню і порадує ласунів.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram ! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні