Лайм

Як приготувати імбирне печиво - класичний рецепт на Різдво та Новий рік

Така випічка завжди викликає радість та дарує відчуття чарівництва

Рецепти на Новий рік 2022 мають бути особливими та відрізнятися від тих, що ми готуємо щодня. До святкових відносяться не лише другі страви, а й випічка. Нещодавно ми ділилися з вами способом приготування різдвяного штоллена, а в цьому матеріалі розповімо, як спекти імбирне печиво – класичний рецепт.

Як приготувати імбирне печиво: рецепт з глазур'ю

Інгредієнти для печива: мука (250 г), вершкове масло (70 г), цукор коричневий (80 г), яйця (1 шт.), какао-порошок (1 ст.л.), імбир мелений (1 ч.л.), імбир подрібнений (1 ч. л.), кориця мелена (1 ч. л.), гвоздика мелена (0,5 ч. л.), сода (0,5 ч. л.). Для глазурі: цукрова пудра (250 г), яєчний білок (1 шт.), тепла вода (3 ст.л.), лимонний сік (1 ст.л.).

Фото: Pixabay

Спосіб приготування:

Насамперед замісіть тісто. Розм'якшене вершкове масло змішайте із цукром та яйцями, взбийте міксером приблизно близько трьох хвилин. Потім додайте борошно, соду, какао, спеції та імбир. Замісіть тісто. Загорніть у харчову плівку та поставте в холодильник.

Після того як тісто трохи охолоне, дістаньте його і розділіть на дві частини. Першу розкатайте у пласт, товщиною 7 мм, а другу знову помістіть у холодильник.

З розкатаного тіста виріжте фігурки в різдвяній тематиці: сніжинки, серця, дзвіночки або чоловічки. Помістіть їх на деко, попередньо встелене пергаментом, та випікайте в розігрітій до 180 °С духовці протягом 10 хвилин. Те саме проробіть з другою партією тіста.

Поки печиво остигає, приготуйте глазур. Змішайте всі інгредієнти за допомогою блендера. Збивайте близько 10 хвилин. Щоб перевірити готовність глазурі, проведіть ножем на поверхні. Якщо слід залишається як мінімум протягом 10 секунд, то такою глазур'ю можна малювати. Помістіть суміш у кондитерський мішок та зробіть візерунки. Все, печиво на Новий рік готове!

Фото: Pixabay

  • Раніше ми розповідали, як приготувати ніжне цукрове печиво. Зробити його дуже просто, а результат оцінять і домочадці, і гості за чашкою чаю.
  • Читайте також на theLime, як зробити шоколадну ковбаску з горіхами. Порадуйте близьких знайомими ласощами з дитинства.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як збільшити розмір головок часнику за допомогою простого підживлення у червні

Щоб покращити врожай часнику та збільшити розмір його головок, слід провести підживлення калієм – відео, як удобрювати часник у червні

Гуакамоле – ідеальний сніданок: рецепт, для якого не потрібно світло

Як у домашніх умовах приготувати гуакамоле з авокадо на сніданок, щоб урізноманітнити меню своєї сім'ї під час вимкнення світла 

Знайдіть час: 3 знаки Зодіаку, які відчайдушно потребують літньої відпустки

Астрологи назвали знаки Зодіаку, яким потрібна відпустка - у списку опинилися Телець, Діва і Риби - фахівці пояснили причину