Лайм

Як зробити смачні мариновані печериці: простий рецепт

Доповніть улюблені страви такою закускою

У холодну пору року, коли немає великої кількості сезонних овочів та фруктів, також можна харчуватися смачно та різноманітно. Як варіант – доповнити меню сім'ї консервацією. І якщо ви не встигли заздалегідь закрити на зиму гриби-лисички, радимо приготувати мариновані печериці. theLime ділиться з вами простим рецептом цієї закуски.

Інгредієнти: печериці (1 кг), цибуля ріпчаста (2 шт.), часник (2 головки), олія рослинна (100 г), оцет (7 ст. л.), цукор (2 ст. л.), сіль (1 ст. л.), лавровий лист (за смаком), перець запашний горошком (за смаком), вода (1,5 л).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для приготування такої закуски необхідно взяти гриби - підходять як великі печериці (королівські), так і маленькі. Великі можна розрізати навпіл чи навіть на 3 частини.

Підготавлюємо їх: промиваємо у проточній воді від бруду, зрізаємо темні плями, якщо є. Або ж можна протерти їх вологою ганчіркою.

Ставимо на плиту каструлю і доводимо до кипіння воду, кидаємо туди печериці та вливаємо 2 ст. л. оцту. Проварюємо все разом приблизно 5 хвилин. Потім зливаємо воду та промиваємо гриби.

Цибулю для маринаду очищаємо від лушпиння, промиваємо і нарізаємо півкільцями. Часник також чистимо і розрізаємо кожен зубок на 2-3 частини.

Змішуємо цибулю, часник, олію, 5 ст. л. оцту, цукор, сіль, перець запашний горошком та лавровий лист. Заливаємо маринадом проварені гриби та ретельно все перемішуємо.

Залишаємо печериці маринуватися приблизно на 8 годин. Після закінчення зазначеного часу домашню закуску можна подавати до столу та насолоджуватися смаком.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Булочки, які замінять хліб: блогерка розкрила секрет неймовірної хрусткості

Блогерка Юлія Сенич показала, як приготувати булочки з хрусткою скоринкою замість хліба

Чахохбілі з куркою: простий рецепт смачної грузинської страви

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як смачно приготувати страву грузинської кухні чахохбілі з куркою

Розсада оживе на очах: перевірений спосіб підживлення рослин дріжджами

Городники розповіли, як підживити розсаду - для цього треба використовувати дріжджі