У холодну пору року, коли немає великої кількості сезонних овочів та фруктів, також можна харчуватися смачно та різноманітно. Як варіант – доповнити меню сім'ї консервацією. І якщо ви не встигли заздалегідь закрити на зиму гриби-лисички, радимо приготувати мариновані печериці. theLime ділиться з вами простим рецептом цієї закуски.
Інгредієнти: печериці (1 кг), цибуля ріпчаста (2 шт.), часник (2 головки), олія рослинна (100 г), оцет (7 ст. л.), цукор (2 ст. л.), сіль (1 ст. л.), лавровий лист (за смаком), перець запашний горошком (за смаком), вода (1,5 л).
Приготування:
Для приготування такої закуски необхідно взяти гриби - підходять як великі печериці (королівські), так і маленькі. Великі можна розрізати навпіл чи навіть на 3 частини.
Підготавлюємо їх: промиваємо у проточній воді від бруду, зрізаємо темні плями, якщо є. Або ж можна протерти їх вологою ганчіркою.
Ставимо на плиту каструлю і доводимо до кипіння воду, кидаємо туди печериці та вливаємо 2 ст. л. оцту. Проварюємо все разом приблизно 5 хвилин. Потім зливаємо воду та промиваємо гриби.
Цибулю для маринаду очищаємо від лушпиння, промиваємо і нарізаємо півкільцями. Часник також чистимо і розрізаємо кожен зубок на 2-3 частини.
Змішуємо цибулю, часник, олію, 5 ст. л. оцту, цукор, сіль, перець запашний горошком та лавровий лист. Заливаємо маринадом проварені гриби та ретельно все перемішуємо.
Залишаємо печериці маринуватися приблизно на 8 годин. Після закінчення зазначеного часу домашню закуску можна подавати до столу та насолоджуватися смаком.
- Раніше ми розповіли, як сушити та правильно зберігати сушені гриби.
- Читайте також на theLime, як замаринувати печериці у банці.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.