Лайм

Маринуємо печериці в банці: простий рецепт сезонної закуски

Зробити смачні гриби простіше простого

Якщо ви не знаєте, якими закусками урізноманітнити повсякденне меню або вже втомилися купувати солоні огірки та гриби в супермаркеті, спробуйте зробити це самостійно. theLime ділиться з вами простим рецептом маринованих шампіньйонів.

Інгредієнти: печериці (1,5 кг), вода (1 л), рослинна олія (250 мл), оцет 9% (150 мл), часник (25 г), сіль (20 г), цукор (20 г), лавровий лист (4 шт.), перець горошком (10 шт.), запашний перець (10 шт.), спеції.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Перед тим, як почати маринувати, ретельно перебираємо гриби, відкидаючи гнилі або роздавлені.

Потім обрізаємо зріз на ніжках, а також чорні плями.

Промиваємо печериці кілька разів.

Якщо гриби великі - ріжемо.

Заздалегідь стерилізуємо банки і кришки, в яких ми будемо тримати мариновані гриби. Зробити це можна за допомогою мікрохвильової печі, якщо вони невеликі, або ж у духовці.

Беремо велику каструлю, висипаємо в неї печериці, заливаємо їх водою і проварюємо хвилин 20. Якщо з'являється піна - знімаємо її шумівкою.

Потім відкидаємо їх на друшляк, а воду з грибів виливаємо.

Окремо кип'ятимо воду на маринад, виливаємо її в посуд, додаємо оцет, сіль, цукор і масло. Ставимо це на плиту і кип'ятимо 2-3 хвилини, потім додаємо гриби і проварюємо ще 2-3 хвилини.

Тим часом чистимо від лушпиння і ріжемо часник.

Розкладаємо в кожну банку спеції, лавровий лист і нарізаний часник.

Заливаємо спеції маринадом з печерицями.

Закручуємо кришкою, перевертаємо догори дном і чекаємо, поки охолоне.

Зберігаємо мариновані гриби в прохолодному місці.

Подаємо з м'ясом або куркою і гарніром.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні