Якщо ви не знаєте, якими закусками урізноманітнити повсякденне меню або вже втомилися купувати солоні огірки та гриби в супермаркеті, спробуйте зробити це самостійно. theLime ділиться з вами простим рецептом маринованих шампіньйонів.
Інгредієнти: печериці (1,5 кг), вода (1 л), рослинна олія (250 мл), оцет 9% (150 мл), часник (25 г), сіль (20 г), цукор (20 г), лавровий лист (4 шт.), перець горошком (10 шт.), запашний перець (10 шт.), спеції.
Приготування:
Перед тим, як почати маринувати, ретельно перебираємо гриби, відкидаючи гнилі або роздавлені.
Потім обрізаємо зріз на ніжках, а також чорні плями.
Промиваємо печериці кілька разів.
Якщо гриби великі - ріжемо.
Заздалегідь стерилізуємо банки і кришки, в яких ми будемо тримати мариновані гриби. Зробити це можна за допомогою мікрохвильової печі, якщо вони невеликі, або ж у духовці.
Беремо велику каструлю, висипаємо в неї печериці, заливаємо їх водою і проварюємо хвилин 20. Якщо з'являється піна - знімаємо її шумівкою.
Потім відкидаємо їх на друшляк, а воду з грибів виливаємо.
Окремо кип'ятимо воду на маринад, виливаємо її в посуд, додаємо оцет, сіль, цукор і масло. Ставимо це на плиту і кип'ятимо 2-3 хвилини, потім додаємо гриби і проварюємо ще 2-3 хвилини.
Тим часом чистимо від лушпиння і ріжемо часник.
Розкладаємо в кожну банку спеції, лавровий лист і нарізаний часник.
Заливаємо спеції маринадом з печерицями.
Закручуємо кришкою, перевертаємо догори дном і чекаємо, поки охолоне.
Зберігаємо мариновані гриби в прохолодному місці.
Подаємо з м'ясом або куркою і гарніром.
- Раніше ми розповіли, як закрити смачну аджику.
- Читайте також на theLime, як замаринувати вдома стрілки часнику.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.