Лайм

Як смачно закрити на зиму гриби-лисички: детальний рецепт закуски

З цими грибами навіть традиційні страви стануть ще смачнішими

Чимало господинь полюбляють заготовлювати на зиму не тільки ягідні джеми, варення та різні закуски з овочів, але і гриби. І якщо ви вже пробували замаринувати печериці, радимо також звернути увагу на лисички. theLime підібрав для вас детальний рецепт, як закрити ці гриби на зиму.

Інгредієнти: гриби (1 кг), оцет 9% (150-170 мл), часник (5 зубчиків), цибуля (3 шт.), вода (500 мл), цукор (3 ч. л.), сіль (3 ч. л.), лавровий лист (5 шт.), запашний і чорний перець (по 5 горошин).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для початку лисички потрібно як слід очистити від залишків моху, трави і листя. Потім взяти велику миску, налити в неї воду і опустити туди гриби на кілька хвилин, потім злити воду і зрізати у лисичок нижню частину ніжок.

Набираємо в ємність чисту воду і знову викладаємо туди гриби - на цей раз на 20-30 хвилин, щоб із них вийшов весь пісок. Потім відкидаємо на друшляк або викладаємо на паперові рушники.

Беремо каструлю і відварюємо лисички в киплячій підсоленій воді близько 10 хвилин. Потім виймаємо, споліскуємо холодною водою і розкладаємо на решітку, щоб із них стекла вся рідина.

Готуємо маринад: для цього наливаємо в каструлю чисту воду, кип'ятимо її. Часник і цибулю очищуємо від лушпиння, часник дрібно рубаємо, а цибулю нарізаємо півкільцями. Додаємо в воду всі спеції, цибулю і часник, а в самому кінці - оцет. Проварюємо маринад приблизно 5 хвилин, потім знімаємо з вогню.

Тим часом стерилізуємо банки і кришки - це можна зробити як на водяній бані, так і в мікрохвильовій печі або духовці.

Розкладаємо лисички в банки і заливаємо гарячим маринадом на 15 хвилин. Потім зливаємо маринад назад в каструлю, проварюємо ще близько 5 хвилин і знову заливаємо їм гриби. До слова, можна не зливати маринад окремо, а проварити гриби в ньому близько 10-15 хвилин, періодично знімаючи піну, а потім вже розкласти лисички в банки і залити маринадом.

Закручуємо їх кришками і перевертаємо догори дном. Укутуємо теплим пледом, ковдрою або старою шубою і чекаємо, поки заготівля охолоне. Потім прибираємо в темне прохолодне місце. А через 2-3 дні вже можна пробувати мариновані гриби.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Навіть коли оточені людьми: які знаки Зодіаку завжди почуваються самотніми

Які знаки Зодіаку відчувають себе самотніми та чому, розповіли фахівці - у списку опинилися Водолії, Тельці, Діви, Козероги

Меню на Великдень: рецепти салатів, які варто приготувати на святковий стіл

Як в домашніх умовах приготувати різні варіанти салатів з червоною рибою, куркою, моцарелою та зеленню, щоб здивувати гостей на Великдень  

Забудьте про бабусині сукні: що одягнути на Великдень, щоб мати доречний і стильний вигляд

Український дизайнер Андре Тан продемонстрував, який одяг можна вдягнути до церкви на святкове богослужіння на честь Великодня