Лайм

Як урізноманітнити салат Олів'є на Новий рік - оригінальні рецепти з креветками та рибою

Спробуйте традиційний салат із новими інгредієнтами

Серед усіх новорічних салатів Олів'є займає на столі особливе місце, і для багатьох, нарівні з келихом ігристого вина та запашними мандаринами, є символом свята. Якщо ви не хочете відмовлятися від традиції, але класичний рецепт Олів'є набрид за роки, урізноманітнюйте страву оригінальними інгредієнтами.

Фото: wikimedia.org

Олів'є з креветками - рецепт на Новий рік-2022

Для приготування Олів'є по новому на святковий стіл замініть варену ковбасу на креветки, а солоні огірки - на оливки. Овочі для салату краще запекти, а не варити: так у них буде яскравіший смак і аромат.

Інгредієнти: картопля печена - 100 г, морква печена - 100 г, зелений горошок - 100 г, яйця відварені круто - 2 шт., оливки - 50 г, цибуля ріпчаста - 50 г, креветки коктейльні - 150 г, трав. л., каррі – 0,5 ч.л., куркума – 0,5 ч.л.

Наріжте овочі та яйця кубиками, а креветки та оливки – навпіл. Змішайте компоненти, заправте майонезом і приправте. Олів'є з креветками буде солодкуватим і пікантним за рахунок прянощів. Прикрасьте салат зеленню та подавайте на новорічний стіл охолодженим.

Олів'є з червоною рибою на святковий стіл - як готувати

Олів'є чудово поєднується з червоною слабосоленою рибою, такою як лосось, сьомга або форель. Для приготування цієї новорічної страви вам знадобляться наступні інгредієнти: картопля печена - 3 шт., морква печена - 1 шт., зелений горошок 100 г, яйця відварені круто - 2 шт., огірки свіжі або мариновані - 2 шт., риба червона 300 г, майонез – 3 ст. л, зелень та червона ікра для прикраси.

Очищені овочі, яйця та рибу наріжте дрібними кубиками, змішайте із зеленим горошком, посоліть і поперчіть, заправте майонезом і перемішайте. Прикрасьте салат зеленою цибулею та чайною ложкою червоної ікри.

  • Читайте також на theLime, як зробити домашній майонез для смачних салатів на Новий рік.
  • Для тих, хто налаштований урізноманітнити класику, радимо приготувати салат Шуба по-новому.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Паска "Три шоколади" за смаком схожа на глазурований сирок: як її приготувати

Як в домашніх умовах приготувати оригінальну сирну паску Три шоколади без випічки, щоб урізноманітнити своє меню на Великдень

Можуть пошкодувати про відвертість: які знаки Зодіаку забагато говорять про особисте

Астрологи назвали п'ять знаків Зодіаку, які діляться особистими таємницями з усіма підряд - Близнюки, Леви, Стрільці, Водолії, Овни

Чому редиска стає гіркою і як покращити її смак під час вирощування

Через які поширені причини редиска стає гіркою, а також як впоратися із цією проблемою під час вирощування коренеплоду