Лайм

Печемо до свят ніжне лимонне печиво: італійський рецепт

Порадуйте близьких напередодні свят

У багатьох зимові вечори асоціюються з теплою атмосферою з довгими розмовами, домашньою випічкою та ароматним чаєм чи какао. І якщо ви вже радували свою сім'ю ніжним цукровим печивом на кефірі, цього разу приготуйте лимонне за італійським рецептом. theLime ділиться з вами покроковою інструкцією, як зробити такі ласощі.

Інгредієнти: вершкове масло (220 г), пшеничне борошно (330 г), цукор або цукрова пудра (200 г), яйця (3 шт.), лимон (2 шт.), розпушувач (1,5 ч. л.), ванільний екстракт (1 ч. л.), сіль (щіпка).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Вершкове масло заздалегідь виставляємо з холодильника, щоб воно стало кімнатної температури.

Просіюємо через сито пшеничне борошно, додаємо до нього розпушувач і сіль, ретельно перемішуємо.

Вершкове масло з'єднуємо з цукром і збиваємо за допомогою міксера, поки воно не побіліє. Замість цукру можна використовувати цукрову пудру – тоді печиво вийде ніжнішим.

Лимони промиваємо у проточній воді, витираємо насухо. Тремо їх на терці, щоб отримати лимонну цедру, а потім видавлюємо сік. Для печива потрібно 1,5-2 ст. л. лимонного соку.

Яйця акуратно поділяємо на білки та жовтки. Для цього обережно розбиваємо перше яйце в глибоку скляну ємність, намагаючись не пошкодити жовток. Злегка стискаємо стінки порожньої пластикової пляшки, щоб випустити з неї трохи повітря, потім підносимо шийку до жовтка і плавно розтискаємо стінки. Жовток втягнеться у пляшку, а білок залишиться у мисці. Білки нам не знадобляться, тому прибираємо їх у холодильник.

Додаємо в масляну суміш три жовтки, ваніль, сік та цедру лимона. Потім вводимо в тісто сухі інгредієнти і ретельно перемішуємо силіконовою лопаткою до однорідності. Замішуємо м'яке тісто, а потім скочуємо його в кулю, накриваємо харчовою плівкою та відправляємо на годину в холодильник.

Наперед розігріваємо духовку до 180°С.

Деко для випічки вистилаємо пергаментним папером. Беремо невеликий шматочок тіста, скочуємо з нього кулю – за розміром приблизно як волоський горіх. Макаємо його в цукор і викладаємо на деко. Повторюємо цю процедуру, доки не закінчиться тісто. Зазначимо, що між печивом слід залишати трохи місця, оскільки у процесі випікання воно збільшиться у розмірах.

Ставимо деко в гарячу духовку і випікаємо при температурі 180°С близько 15-20 хвилин. За цей час на печиві мають утворитися невеликі тріщини.

Вимикаємо духовку і відкриваємо її, щоб печиво охололо. Потім дістаємо та перекладаємо на блюдо, за бажанням посипаємо цукровою пудрою.

Подаємо ароматне печиво до чаю чи какао.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

10 оптичних ілюзій, від яких "вибухає" мозок - перевірте себе

Оптичні ілюзії змушують наш мозок бачити те, чого немає в об’єктивній реальності - розгляньте ці 10 картинок

Шарлотка без цукру та борошна - рецепт дієтичної випічки

Шарлотка без цукру та борошна - чудова дієтична випічка, секрет приготування - замість борошна в ній вівсяні пластівці

Жодних плям і розводів: несподіваний продукт допоможе вимити вікна до блиску

Експерти розповіли, чим помити вікна без плям і розводів - допоможуть пакетики випитого чаю