У холодну пору року необхідно балувати себе та свою сім'ю не лише корисними, а й смачними стравами. І якщо ви вже пекли імбирне печиво, цього разу зробіть печиво Орео, яке люблять і діти, і дорослі. theLime ділиться з вами простим рецептом.
Інгредієнти для печива: вершкове масло (110 г), яйця (1 шт.), цукрова пудра (100 г), какао-порошок (50 г), борошно (250 г), розпушувач (1 ч. л.).
Інгредієнти для крему: вершкове масло (60 г), вершковий сир (3 ст. л.), цукрова пудра (130 г), ванільний цукор (1 ч. л.).
Також знадобляться фігурні штампики, щоб вирізати з тіста печиво, та кондитерський мішок.
Приготування:
Вершкове масло заздалегідь дістаємо з холодильника, щоб воно стало кімнатної температури. У мисці з'єднуємо його з цукровою пудрою, збиваємо міксером доти, поки пудра повністю не розчиниться і маса стане пишнішою.
Потім додаємо яйце і продовжуємо збивати вершкову масу ще трохи.
В іншій мисці з'єднуємо борошно, просіяне через сито, какао-порошок і розпушувач. Злегка перемішуємо вінчиком до однорідності. Додаємо сухі інгредієнти у вершково-яєчну масу та замішуємо тісто. Формуємо з нього шар, загортаємо в харчову плівку (або кладемо в поліетиленовий пакет) і відправляємо в холодильник приблизно на 1-1,5 години.
Через зазначений проміжок часу дістаємо і викладаємо тісто на лист пергаменту, зверху накриваємо ще одним. Розкочуємо його за допомогою качалки до товщини 3-4 мм.
Переносимо тісто на деко і вирізаємо з нього за допомогою фігурних штампів печиво. Якщо їх немає, це можна зробити звичайною склянкою або келихом – залежно від того, якого діаметру ви хочете їх отримати.
Обрізки тіста збираємо разом і також розкочуємо, вирізаємо печиво. Потім ставимо деко з вирізаним печивом в холодильник приблизно на 15-20 хвилин.
Розігріваємо духовку до 180-200°С. Ставимо туди деко і випікаємо близько 8-10 хвилин. Готове печиво Орео викладаємо на решітки, щоб воно охололо.
Тим часом займемося приготуванням крему: у невеликій мисці збиваємо 1 хвилину м'яке вершкове масло, потім додаємо до нього цукрову пудру, вершковий сир та ванільний цукор. Продовжуємо збивати крем, поки він не стане пишним, а пудра повністю розчиниться. Перекладаємо його в кондитерський мішок із круглою насадкою.
Печиво викладаємо попарно, одну половинку печива покриваємо шаром крему. Якщо немає кондитерського мішка, це можна зробити і звичайною ложкою. Потім накриваємо другою половинкою печива, складаємо в контейнер і відправляємо в холодильник приблизно на годину.
Подаємо до столу та насолоджуємося смаком.
- Раніше ми розповіли, як приготувати лимонне печиво до свят.
- Читайте також на theLime, як зробити ніжне цукрове печиво на кефірі.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.