Холодний грудень за вікном стане трохи затишнішим, якщо зігріти його ароматною домашньою випічкою і теплим чаєм. Якщо ви вже спробували італійський рецепт ніжного лимонного печива, спробуйте новинку - м'яке кокосове печиво на вершковому маслі.
Для приготування смачного частування вам знадобляться такі інгредієнти: вершкове масло (100 г), цукор (100 г), сіль (щіпка), яйця (2 шт.), кокосова стружка (150 г), борошно (130 г), розпушувач (1 ч.л), ванілін (щіпка).
Приготування:
Використовуйте вершкове масло кімнатної температури – це дійсно важливо для густоти тіста. Кількість борошна завжди може змінюватись в залежності від інгредієнтів, які ви використовуєте. Використовуйте борошно обережно, не додавайте його за раз.
Попередньо розігрійте духовку. Якщо ви цього не зробите, печиво може розтектися і втратити форму під час приготування.
З'єднайте в глибокій мисці масло з цукром, додайте яйця, кокосову стружку і розпушувач, змішайте міксером.
Поступово додайте борошно і місіть, поки не отримаєте м'яке тісто, яке не прилипає до рук. Якщо тісто прилипає, накрийте його плівкою і потримайте в холодильнику 30 хвилин.
Зробіть маленькі кульки із тіста і посипте залишками кокосової стружки.
Розкладіть кульки на деку і готуйте 10-15 хвилин у розігрітій до 170 градусів духовці, доки печиво не почне тріскатися. Після цього вимкніть духовку, відкрийте і залиште постояти ще на 5-10 хвилин.
Кокосове печиво чудово поєднується з чаєм, какао або гарячим шоколадом.
- Читайте, як приготувати смачне домашнє печиво Орео. Ці ласощі точно не поступляться магазинним.
- Зробіть вдома ніжне цукрове печиво на кефірі. Цей рецепт – справжній хіт, адже приготувати його простіше простого.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал the Lime і дізнавайтеся про них швидше.