Окрім салатів та вигадливих м'ясних страв на новорічному столі хочеться бачити ароматні солодощі, які наповнять свято особливим зимовим затишком. Оригінальним рецептом на Новий рік дуже вчасно поділилися кондитери, які працюють у Букінгемському палаці та печуть солодощі для самої королеви.

Королівські кухарі рекомендують спекти на Новий рік печиво з корицею у вигляді зірочок. Для приготування цих ласощів вам знадобляться такі інгредієнти: цукрова пудра (360 г), яєчний білок (85 г), лимонний сік (20 г), мелений мигдаль (300 г), цукати (115 г), мелена кориця (12 г), подрібнена гвоздика (чверть чайної ложки).

Фото: pixabay.com

Приготування печива Зірочки з корицею:

1. Подрібніть цукати до пастоподібної консистенції та відкладіть.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

2. Збийте вінчиком цукрову пудру, яєчний білок і лимонний сік у м'яке безе. Візьміть третину і відкладіть, щоб потім покрити тісто тонким шаром.

3. Додайте решту інгредієнтів у миску з безе, що залишилося, і перемішайте до консистенції тіста.

4. Замісіть тісто руками і викладіть на лист, висланий папером для випічки. Покладіть зверху ще один листок паперу для випічки і розкотіть тісто до товщини близько 1 см.

5. Зніміть папір і нанесіть на тісто тонкий шар безе. Зробіть його якомога гладкішим.

6. Поставте тісто в холодильник щонайменше на 1 годину.

7. Вийміть тісто з холодильника і почніть нарізати його ножем або формочками. Зірки та ромби добре виглядають на святковому столі.

8. Випікайте у духовці за температури 160 С протягом 12-15 хвилин. Центр готового печива має залишатися м'яким.

9. Вимкніть духовку і дайте печиву охолонути протягом 30 хвилин, перш ніж вийняти його з дека.


Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від The Royal Family (@theroyalfamily)

Готове печиво з корицею можна зберігати у герметичному контейнері до 2 місяців. Воно не втратить запах і нагадуватиме вам про свята.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.