Штрудель - один із найпопулярніших десертів із листкового тіста. Страву з солодкою начинкою почали готувати в Австрійській імперії у 18 столітті, після чого рецепт штруделю став популярним у всьому світі і досі не втрачає своєї актуальності.
Традиційний штрудель з яблуками можна зробити ситним за допомогою сиру. Для приготування цього кондитерського виробу вам знадобляться такі інгредієнти: пшеничне цільнозернове борошно (140 г), тепла вода (100 мл), яйце (1 шт.), олія (1 ст.л.), ваніль (на кінчику ножа), яблука солодких сортів (200 г), сир (100 г), кориця.
Приготування:
З'єднайте яйце, масло, воду та половину борошна, ретельно перемішайте. Борошно, що залишилося, висипте на робочу поверхню, зробіть в ньому поглиблення і вилийте туди рідке тісто. Вимішуйте тісто, поки воно не стане пружним і не буде добре відставати від рук. Зазвичай на це йде близько 10 хвилин.
Покладіть готове тісто в миску, змастіть трохи маслом, накрийте рушником і залиште на 30 хвилин.
Для начинки яблука наріжте невеликими кубиками, змішайте з корицею і сиром. За бажанням додайте в миску будь-які сухофрукти або ягоди, горіхи та насіння.
Присипте робочу поверхню борошном і розкотіть тісто якомога тонше. Викладіть на нього начинку та згорніть рулетом. Кожен заворот змащуйте олією. Щоб скоринка була золотистою, рулет можна змастити жовтком.
Деко застеліть пергаментним папером, змастіть його олією і присипте манкою. Викладайте штрудель швом донизу і випікайте при 180 С близько 25-30 хвилин до рум'яної скоринки.
При подачі готовий штрудель можна полити медом або посипати цукровою пудрою.
- Раніше ми розповідали, як приготувати вдома листковий торт Поліно зі згущеним молоком.
- Читайте також на TheLime, як приготувати ароматний Різдвяний штоллен - традиційний німецький торт.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.