Напередодні свят необхідно не лише встигнути прикрасити будинок та ялинку, підготувати подарунки, а й приготувати різноманітні страви, у тому числі десерти. І якщо ви вже пробували робити кокосове печиво, приготуйте на Різдво цукрове печиво у вигляді сніжинок або ялинок. theLime ділиться з вами простим рецептом.
Інгредієнти для печива: борошно (390 г), ванілін (6 г), сіль (0,5 ч. л.), сода (1 ч. л.), сік лимона (для гасіння соди), вершкове масло (227 г), цукор (200 г), яйця (2 шт.).
Інгредієнти для глазурі: цукрова пудра (180 г), яєчний білок (1 шт.), cік лимона (1 ч. л.).
Також знадобляться фігурні форми або трафарет.
Приготування:
Вершкове масло для приготування цукрового печива необхідно заздалегідь виставити з холодильника, щоб воно було кімнатної температури.
Борошно просіюємо через сито, додаємо до нього ванілін та сіль. Соду гасимо у ложці лимонним соком.
В іншому посуді з'єднуємо розм'якшене масло і цукор, збиваємо міксером або вінчиком вручну близько 5-7 хвилин. Потім додаємо яйця і продовжуємо збивати.
Всипаємо невеликими порціями просіяне борошно та погашену соду. Перемішуємо спочатку ложкою, а потім замішуємо тісто руками. Воно має вийти ніжним та повітряним. Загортаємо його в харчову плівку та прибираємо в холодильник приблизно на 2-3 години.
Через зазначений проміжок часу дістаємо його та ділимо на кілька рівних частин, з однією частиною працюємо, а решту відправляємо назад у холодильник.
Робочу поверхню присипаємо мукою і розкочуємо на ній тісто в пласт завтовшки приблизно 5-7 мм. Вирізаємо печиво за допомогою формочок у вигляді сніжинок, ялинок, пряникових чоловічків тощо. Якщо такої немає, можна самостійно зробити трафарет та вирізати ножем.
Духовку розігріваємо до 200°С.
Деко для випічки застилаємо пергаментним папером і викладаємо на нього печиво, відправляємо випікатися в розігріту духовку приблизно на 10-15 хвилин - до утворення золотистої скоринки.
Перекладаємо готове печиво і чекаємо, поки воно охолоне.
Тим часом приготуємо глазур для прикрашання. Яйце розділяємо на білок і жовток та відправляємо білок у холодильник, щоб охолодити. Потім збиваємо його за допомогою міксера до стану пишної піни, поступово додаємо цукрову пудру і продовжуємо збивати. Потім вливаємо лимонний сік. Готову глазур переливаємо в кулінарний мішок і розфарбовуємо печиво, що остигло.
Подаємо його до святкового столу та насолоджуємося смаком.
- Раніше ми розповіли, як приготувати штрудель із яблуками та сиром.
- Читайте також на theLime, як зробити листковий торт Поліно зі згущеним молоком.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.