Лайм

Як запекти соковиту буженину з часником до свят: простий рецепт

Страва, яка точно сподобається

До Нового року залишилися лічені дні, а це означає, що настав час визначатися зі святковим меню. Запечена буженина з часником стане відмінним доповненням до ароматної картоплі по-селянськи, рецепт якої ми написали раніше.

Чимало господинь неодноразово питали: як запекти буженину так, щоб її смакові якості змогли приємно здивувати всіх гостей? Відповідаємо на це питання: запечена буженина готується досить просто і швидко, якщо дізнатися деякі тонкощі.

Фото: YouTube

Інгредієнти : свинина – 1 кілограм, 8-10 зубчиків часнику, 4-6 ст. л. діжонської гірчиці, 2 ст. л. оливкової олії, 1,5 ст. л. коріандру, 1 ст. л. насіння селери, 1 ст. л. фенхелю, перець, сіль – до смаку.

Приготування буженини:

Візьміть часник і максимально подрібніть його. Потім діставайте свинину та добре промийте, після чого просушіть м'ясо паперовим рушником. Ножем акуратно зробіть надрізи, а в отвори покладіть подрібнені зубчики часнику.

Далі беремо зерна коріандру, фенхель та селеру і ретельно перемішуємо їх у ступці для приправ. Потім туди необхідно додати оливкову олію, діжонську гірчицю, часник, сіль, перець. Соусом, який у нас вийшов із цих інгредієнтів, обмазуємо свинину та даємо їй настоятися у холодильнику від двох годин до доби.

За 30 хвилин до того, як запікатимете м'ясо, дістаньте його з холодильника. Потім загортаємо свинину у фольгу і ставимо у розігріту духовку. Час приготування цієї страви на Новий рік – 45-55 хвилин при 180-190 градусах.

Після випікання рекомендується залишити запечену буженину у фользі ще на півгодини. Після – все готово, можна подавати на стіл. Смачного!

Фото: YouTube

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні