До Нового року залишилися лічені дні, а це означає, що настав час визначатися зі святковим меню. Запечена буженина з часником стане відмінним доповненням до ароматної картоплі по-селянськи, рецепт якої ми написали раніше.
Чимало господинь неодноразово питали: як запекти буженину так, щоб її смакові якості змогли приємно здивувати всіх гостей? Відповідаємо на це питання: запечена буженина готується досить просто і швидко, якщо дізнатися деякі тонкощі.
Інгредієнти : свинина – 1 кілограм, 8-10 зубчиків часнику, 4-6 ст. л. діжонської гірчиці, 2 ст. л. оливкової олії, 1,5 ст. л. коріандру, 1 ст. л. насіння селери, 1 ст. л. фенхелю, перець, сіль – до смаку.
Приготування буженини:
Візьміть часник і максимально подрібніть його. Потім діставайте свинину та добре промийте, після чого просушіть м'ясо паперовим рушником. Ножем акуратно зробіть надрізи, а в отвори покладіть подрібнені зубчики часнику.
Далі беремо зерна коріандру, фенхель та селеру і ретельно перемішуємо їх у ступці для приправ. Потім туди необхідно додати оливкову олію, діжонську гірчицю, часник, сіль, перець. Соусом, який у нас вийшов із цих інгредієнтів, обмазуємо свинину та даємо їй настоятися у холодильнику від двох годин до доби.
За 30 хвилин до того, як запікатимете м'ясо, дістаньте його з холодильника. Потім загортаємо свинину у фольгу і ставимо у розігріту духовку. Час приготування цієї страви на Новий рік – 45-55 хвилин при 180-190 градусах.
Після випікання рекомендується залишити запечену буженину у фользі ще на півгодини. Після – все готово, можна подавати на стіл. Смачного!
- Раніше ми розповіли, як приготувати на Новий рік жульєн з грибами та куркою. Ця страва виходить ситною та смачною.
- Читайте також наtheLime, як зробити куряче філе в беконі. Приготування цієї смаколики не займе багато часу.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.