Лайм

Запікаємо на Новий рік ароматну картоплю по-селянськи з часником: простий рецепт

Повторити його зможе навіть господиня-початківець

Перед Новим роком важливо встигнути гарно прикрасити будинок та приготувати багато смачненького. І якщо ви вже придумали, які м'ясні страви поставити на святковий стіл, щоб задобрити Водяного Тигра, радимо також запекти ароматну картопля по-селянськи. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом.

Інгредієнти: картопля (1 кг), гранульований часник (1 ч. л.), рослинна олія (3 ст. л.), сіль (1 ч. л.), каррі (за смаком), мелена паприка (за смаком), чорний мелений перець (0,5 ч. л.), сушений кріп (за смаком).

Фото: pixabay.com

Приготування:

Картоплю ретельно промиваємо під проточною водою та очищаємо спеціальною щіткою від бруду, при цьому шкірку не зрізаємо.

В окремій піалі змішуємо всі приправи, наприклад каррі, мелену паприку, чорний перець і сушений кріп. Сюди можна також додати гранульований часник або використати свіжий вже для подачі страви.

Заздалегідь розігріваємо духовку до 200-220°С.

Картоплю ріжемо акуратними скибочками спочатку навпіл, а потім кожну половинку поздовжньо - на 3-4 часточки. Солимо і додаємо прянощі, а також рослинну олію. Перемішуємо руками так, щоб приправи рівномірно розподілилися по всьому об'єму овочів.

Деко для випічки вистилаємо пергаментним папером або змащуємо олією. Викладаємо на нього картоплю на стійкий край зі шкіркою. Відправляємо у розігріту духовку на 25-30 хвилин. Якщо ви помітили, що в процесі випікання деякі скибочки підсмажилися більше, а інші – навпаки, перемішайте картоплю.

Виймаємо з духовки, даємо картоплі по-селянськи охолонути. Також можна посипати свіжою зеленню та дрібно нарізаним часником.

Подаємо до столу разом із м'ясними чи рибними стравами, закусками.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як зробити цінне екологічне добриво з опалого листя - поради дачникам

Опале листя можна використовувати з максимальною користю для ділянки - розповідаємо, як зробити цінне органічне добриво

Без оцту і аспірину: як зробити найпростіші квашені помідори

Приготуйте максимально прості квашені помідори, які будуть стояти до весни - вам не потрібно ні оцту, ні аспірину

Любите головоломки? Знайдіть гральну карту серед колоди

Головоломки тренують увагу і логіку - пропонуємо знайти на картинці двійку чирви