Перед Новим роком потрібно встигнути прикрасити ялинку, купити всім подарунки та, звичайно ж, приготувати святкову вечерю. І якщо у вас немає часу довго запікати м'ясо або готувати складні багатокомпонентні закуски, радимо звернути увагу на жульєн з грибами та куркою. theLime ділиться з вами рецептом цієї ситної страви.
Інгредієнти: куряче філе (500 г), печериці (300 г), цибуля (2 шт.), сир (200 г), пшеничне борошно (2 ст. л.), вершки (300 мл), сіль, спеції.
Приготування:
Куряче філе промиваємо під проточною водою, відварюємо в підсоленій воді до готовності, потім чекаємо, поки охолоне, і нарізаємо кубиком. Можна відразу посікти філе і обсмажити його на розігрітій сковороді.
Гриби промиваємо або витираємо вологою ганчіркою. Очищаємо та ріжемо соломкою.
Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо досить дрібно. Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо на ній цибулю. Якщо ви боїтеся, щоб вона не пригоріла, додайте відразу дрібку цукру.
До злегка обсмаженої цибулі додаємо нарізані гриби, підсмажуємо до утворення золотистої скоринки. Потім перекладаємо до цибулі та грибів куряче філе, солимо, перчимо, перемішуємо та знімаємо з вогню.
На сухій сковороді обсмажуємо борошно, додаємо вершки та спеції за смаком. Чекаємо, поки все разом закипить. Перекладаємо в вершковий соус обсмажену курку з грибами та цибулею.
Твердий сир тремо на великій терці.
Перекладаємо отриману масу у спеціальні форми для випічки (порційні або одну велику), а зверху присипаємо натертим сиром.
Розігріваємо духовку до 180°С, ставимо в неї форми з жульєном на 10-15 хвилин, щоб утворилася апетитна сирна скоринка.
Подаємо на святковий стіл та насолоджуємося смаком.
- Раніше ми розповіли про 3 м'ясні страви на Новий рік, які задобрять Тигра.
- Читайте також на theLime, як урізноманітнити салат Олів'є на Новий рік.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.