img

Новини

28 липня

23:00 Кабмін погодив ще низку призначень: ключові зміни
img Політика
22:58 У Києві викрили посадовця «Укртелекому», який шпигував для ФСБ
22:37 Новий ультиматум Трампа для Путіна: Зеленський зробив заяву
img Політика
22:34 Економіка Білорусі перебуває у стагнації через інтеграцію з РФ
22:17 Уряд призначив тимчасового виконувача міністра культури: деталі рішення
img Політика
22:11 Сім’ї загиблих у полоні військових отримуватимуть по 15 млн гривень
21:54 Біля російського Нижнього Новгорода сталася пожежа в районі військового центру: деталі
21:53 ВАКС заочно заарештував постачальники «золотих яєць» Міноборони
21:29 Росія заборонила нафтопереробникам експортувати бензин до кінця літа: які назвали причини
21:27 Незаконний видобуток піску на Десні з екозбитком у 6 млн: справу передали до суду
21:12 Зеленський підписав закон про збільшення чисельності СБУ
img Політика
21:09 РФ закриє 20 пунктів пропуску на кордоні з Україною з 1 серпня
20:44 Чергових місцевих виборів в Україні цього року не буде — ЦВК
img Політика
20:27 Аварія на залізниці в Німеччині: серед постраждалих є українці
19:59 Нові обстріли Сумщини: двоє людей отримали поранення
До всіх новин
Домашня ковбаса рецепт - як запекти зі свинини на Новий рік
Побалуйте близьких натуральним продуктом

Запікаємо на Новий рік соковиту домашню ковбасу: простий рецепт

Вівторок, 14 грудня 2021, 06:13
ava
Наталка Лавринець

Редактор стрічки новин, невтомний ентузіаст у пошуку свіжих чуток та сенсацій у світі шоу-бізнесу. Знає реальний вік Олі Полякової, суть скандалу з Регіною Тодоренко і чи вагітна насправді Настя Каменських. Facebook

На новорічні свята кожна господиня намагається скласти небанальне та різноманітне меню, враховуючи смаки всіх рідних та гостей. І якщо ви вже робили запашну качку з апельсинами, на цей раз урізноманітніть свій стіл на Новий рік домашньою ковбасою. theLime підготував для вас простий рецепт.

Інгредієнти: свинина (1-1,2 кг), сало (300 г), сіль (30 г), перець чорний мелений (1-2 ч. л.), перець червоний (за смаком), часник (4 зубчики), мускатний горіх (0,3 ч. л.), майоран (1 ч. л.), коньяк за бажанням (40 г), свинячі кишки (2 м).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Свинячі кишки для приготування ковбаси потрібно добре почистити. Для цього розчиняємо у воді 0,5 ст. л. солі та 0,5 ст. л. соди, вивертаємо кишки та кладемо на 30 хвилин у цей розчин. Потім викладаємо їх на дерев'яну дошку та вичищаємо тупою стороною ножа. Знову промиваємо у проточній воді та на 5 хвилин опускаємо у слабкий розчин марганцівки. Це необхідно для того, щоб зник червоно-рожевий колір. Промиваємо втретє і трохи підсолюємо їх.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Часник очищаємо від лушпиння і дрібно рубаємо або пропускаємо через прес.

М'ясо також промиваємо під проточною водою, потім викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Разом із салом нарізаємо його дуже дрібно ножем (кубиком, приблизно 1*1 см) або пропускаємо через м'ясорубку з крупною решіткою. Потім додаємо до них подрібнений часник та спеції: червоний та чорний перці, майоран, мускатний горіх, а також за бажанням коньяк. Якщо суміш вийшла сухуватою – вливаємо 0,25 склянки води. Миску з фаршем накриваємо харчовою плівкою і залишаємо на 5-6 годин у холодильнику.

Через зазначений проміжок часу починаємо робити ковбасу. Для цього нам знадобиться спеціальна насадка до м'ясорубки. Знімаємо з неї ніж та решітки, встановлюємо насадку та натягуємо кишку на насадку. Після цього включаємо м'ясорубку - край кишки відразу заповниться повітрям, яке потрібно випустити. Начиняємо оболонку, а потім фіксуємо край ниткою.

Якщо ж такої насадки немає – підійде обрізана частина пластикової пляшки з лійкою. На неї надягаємо кишку, а край зав'язуємо ниткою. Начиняємо свинячу кишку фаршем вручну не надто щільно, формуємо невеликі кільця ковбаси. Другий край також зв'язуємо.

Щоб випустити повітря, беремо тонку голку і робимо невеликі проколи на домашній ковбасі кожні 5-10 см.

Потім відварюємо ковбасу в підсоленій воді 10-15 хвилин, дістаємо і чекаємо, доки стіче вода.

Розігріваємо духовку до 200°С.

Деко для випічки застилаємо пергаментним папером. Викладаємо на нього кільця ковбаси і змащуємо олією. Запікаємо близько 25 хвилин з одного боку, потім акуратно перевертаємо на іншу, змащуємо жиром і тримаємо ще 20-25 хвилин у духовці.

Виймаємо та чекаємо, поки домашня ковбаса охолоне. Такий натуральний продукт можна зберігати в холодильнику близько 10-14 днів в емальованому, скляному та керамічному посуді.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

img img

Новини партнерів

РЕКЛАМА
•••
Домашня ковбаса рецепт - як запекти зі свинини на Новий рік
img

Новини

28 липня

23:00 Кабмін погодив ще низку призначень: ключові зміни
img Політика
22:58 У Києві викрили посадовця «Укртелекому», який шпигував для ФСБ
22:37 Новий ультиматум Трампа для Путіна: Зеленський зробив заяву
img Політика
22:34 Економіка Білорусі перебуває у стагнації через інтеграцію з РФ
22:17 Уряд призначив тимчасового виконувача міністра культури: деталі рішення
img Політика
22:11 Сім’ї загиблих у полоні військових отримуватимуть по 15 млн гривень
21:54 Біля російського Нижнього Новгорода сталася пожежа в районі військового центру: деталі
21:53 ВАКС заочно заарештував постачальники «золотих яєць» Міноборони
21:29 Росія заборонила нафтопереробникам експортувати бензин до кінця літа: які назвали причини
21:27 Незаконний видобуток піску на Десні з екозбитком у 6 млн: справу передали до суду
21:12 Зеленський підписав закон про збільшення чисельності СБУ
img Політика
21:09 РФ закриє 20 пунктів пропуску на кордоні з Україною з 1 серпня
20:44 Чергових місцевих виборів в Україні цього року не буде — ЦВК
img Політика
20:27 Аварія на залізниці в Німеччині: серед постраждалих є українці
19:59 Нові обстріли Сумщини: двоє людей отримали поранення
До всіх новин
Домашня ковбаса рецепт - як запекти зі свинини на Новий рік
Побалуйте близьких натуральним продуктом

Запікаємо на Новий рік соковиту домашню ковбасу: простий рецепт

Вівторок, 14 грудня 2021, 06:13
ava
Наталка Лавринець

Редактор стрічки новин, невтомний ентузіаст у пошуку свіжих чуток та сенсацій у світі шоу-бізнесу. Знає реальний вік Олі Полякової, суть скандалу з Регіною Тодоренко і чи вагітна насправді Настя Каменських. Facebook

На новорічні свята кожна господиня намагається скласти небанальне та різноманітне меню, враховуючи смаки всіх рідних та гостей. І якщо ви вже робили запашну качку з апельсинами, на цей раз урізноманітніть свій стіл на Новий рік домашньою ковбасою. theLime підготував для вас простий рецепт.

Інгредієнти: свинина (1-1,2 кг), сало (300 г), сіль (30 г), перець чорний мелений (1-2 ч. л.), перець червоний (за смаком), часник (4 зубчики), мускатний горіх (0,3 ч. л.), майоран (1 ч. л.), коньяк за бажанням (40 г), свинячі кишки (2 м).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Свинячі кишки для приготування ковбаси потрібно добре почистити. Для цього розчиняємо у воді 0,5 ст. л. солі та 0,5 ст. л. соди, вивертаємо кишки та кладемо на 30 хвилин у цей розчин. Потім викладаємо їх на дерев'яну дошку та вичищаємо тупою стороною ножа. Знову промиваємо у проточній воді та на 5 хвилин опускаємо у слабкий розчин марганцівки. Це необхідно для того, щоб зник червоно-рожевий колір. Промиваємо втретє і трохи підсолюємо їх.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА
Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Часник очищаємо від лушпиння і дрібно рубаємо або пропускаємо через прес.

М'ясо також промиваємо під проточною водою, потім викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Разом із салом нарізаємо його дуже дрібно ножем (кубиком, приблизно 1*1 см) або пропускаємо через м'ясорубку з крупною решіткою. Потім додаємо до них подрібнений часник та спеції: червоний та чорний перці, майоран, мускатний горіх, а також за бажанням коньяк. Якщо суміш вийшла сухуватою – вливаємо 0,25 склянки води. Миску з фаршем накриваємо харчовою плівкою і залишаємо на 5-6 годин у холодильнику.

Через зазначений проміжок часу починаємо робити ковбасу. Для цього нам знадобиться спеціальна насадка до м'ясорубки. Знімаємо з неї ніж та решітки, встановлюємо насадку та натягуємо кишку на насадку. Після цього включаємо м'ясорубку - край кишки відразу заповниться повітрям, яке потрібно випустити. Начиняємо оболонку, а потім фіксуємо край ниткою.

Якщо ж такої насадки немає – підійде обрізана частина пластикової пляшки з лійкою. На неї надягаємо кишку, а край зав'язуємо ниткою. Начиняємо свинячу кишку фаршем вручну не надто щільно, формуємо невеликі кільця ковбаси. Другий край також зв'язуємо.

Щоб випустити повітря, беремо тонку голку і робимо невеликі проколи на домашній ковбасі кожні 5-10 см.

Потім відварюємо ковбасу в підсоленій воді 10-15 хвилин, дістаємо і чекаємо, доки стіче вода.

Розігріваємо духовку до 200°С.

Деко для випічки застилаємо пергаментним папером. Викладаємо на нього кільця ковбаси і змащуємо олією. Запікаємо близько 25 хвилин з одного боку, потім акуратно перевертаємо на іншу, змащуємо жиром і тримаємо ще 20-25 хвилин у духовці.

Виймаємо та чекаємо, поки домашня ковбаса охолоне. Такий натуральний продукт можна зберігати в холодильнику близько 10-14 днів в емальованому, скляному та керамічному посуді.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

img img

Новини партнерів

РЕКЛАМА
•••