Лайм

Робимо гірлянди із підручних засобів: 5 ідей, чим прикрасити будинок до Нового року

Це не займе багато часу та зусиль

До Нового року залишається менше двох тижнів, а це означає, що вже настав час складати святкове меню, підбирати образ на вечірку і, звичайно ж, особливу увагу приділити декору. І якщо ви вже знаєте, як оригінально можна прикрасити кімнату, поекспериментуйте також із гірляндами з підручних засобів. theLime ділиться з вами креативними ідеями, які допоможуть створити вдома чарівну атмосферу.

Гірлянда із цитрусових

Якщо ви хочете зробити еко-гірлянду для будинку, достатньо взяти лимони, мандарини, апельсини і навіть грейпфрути, а також листочки або гілочки ялинки.

Цитрусові необхідно порізати на акуратні скибочки товщиною близько 5 мм і викласти на деко, застелене пергаментним папером. Підсушуємо їх у духовці близько 1-2 годин при температурі 50°С, постійно перевертаючи, щоб усі цукати підрум'янилися рівномірно.

Потім беремо мотузку і робимо невеликі отвори в кожному шматочку цитрусового. Нанизуємо їх, як намисто. Також можна додатково прикрасити їх листям, шишками або невеликими гілочками.

Гірлянда з паперу

Щоб зробити таку гірлянду, необхідно купити різнокольоровий папір або роздрукувати на кольоровому принтері різні візерунки. Також можна використовувати старі газети чи нотні зошити.

Для початку намалюємо шаблон і вирізаємо ялинки, використовуючи його. Складаємо вздовж навпіл і по зазначених лініях робимо надрізи. Коли всі ялинки вирізані та зроблені надрізи – розвертаємо їх. Проробляємо дироколом отвір зверху і через нього в кожну ялинку простягаємо шнур. Також їх можна прикрасити блискітками на свій смак.

Гірлянда з дерев'яних кульок із китицями

Ще один варіант - зробити гірлянду з дерев'яних намистин і китицями з ниток. Для цього необхідно заздалегідь купити в магазині для шиття кульки одного чи різного розміру, а також нитки, пластикову картку або щільну картонку та ножиці.

Ниточку для китиці намотуємо на пластикову картку по ширині (за довшою частиною), фіксуємо. Потім зв'язуємо її зверху іншою ниткою (це буде верхівка китиці), знімаємо картку або картонку і на відстані приблизно 1 см від верхівки ще раз перев'язуємо. З іншого боку розрізаємо петлі, і виходить китиця. Нанизуємо її та намистини на мотузку і формуємо гірлянди.

Гірлянда з ниток

Зробити оригінальну гірлянду можна з найпростіших речей: надувної кульки, ниток та клею. Для цього спочатку надуємо кулю невеликої форми. Беремо нитку і просовуємо в гостру голку. Нею необхідно проткнути наскрізь банку із клеєм. Таким чином обмотуємо шар нитками з клеєм, потім чекаємо, поки клей висохне, лопаємо повітряну кулю і отримуємо першу заготовку. Потім з'єднуємо кілька куль і прикрашаємо такою гірляндою ялинку або кімнату.

Гірлянда із шишок

Ще один варіант святкового декору – з ялинкових шишок. Зібрані шишки необхідно просушити, а потім загрунтувати або розфарбувати кінчики білою фарбою, також зверху можна покрити блискітками.

У кожну шишку вставляємо невеликий гачок-петельку, за допомогою якого ми кріпитимемо шишку на мотузку. Один кінець мотузки фіксуємо вузлом, а на протилежний нанизуємо першу шишку. Щоб вони не скочувалися в той чи інший бік гірлянди, після кожної шишки робимо вузол. Також її можна прикрасити дзвіночками або будь-яким іншим декором.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Підтримують зміни та інновації: астрологи назвали найсучасніші знаки Зодіаку

Астрологи назвали знаки Зодіаку, які люблять сучасні технології та зміни - у списку опинилися Водолії, Близнюки, Терези, Стрільці

Що має бути на святковому столі на Великдень, а що ставити не можна: список страв і напоїв

Які страви обов'язково мають бути на святковому столі на Великдень, а які страви та напої не варто на нього ставити і чому  

Якщо не встигли спекти паску: найпростіший рецепт крафіна, який можна приготувати до свята

Як у домашніх умовах приготувати незвичайну паску-крафін на дріжджовому тісті, щоб здивувати гостей та побалувати близьких на Великдень