Лайм

Як приготувати салат Олів'є з куркою: легкий рецепт на Новий рік

Спробуйте традиційну страву без майонезу

Новий Рік вже на порозі, і на святковому столі ви хочете бачити лише найсмачніші та найкорисніші страви. Раніше ми ділилися рецептами оригінальних салатів, які замінять Шубу та Олів'є. Але якщо ви не бажаєте відмовлятися від традиції, пропонуємо приготувати більш легкий та дієтичний варіант новорічного салату.

Головна відмінність "полегшеного" Олів'є – курка замість ковбаси, відсутність майонезу та бланшований зелений горошок замість консервованого. Для заправки такого вітамінного салату на новорічний стіл використовують йогурт із гірчицею, яка надає страві пікантної гостроти.

Фото: pinterest.com

Інгредієнти:

- куряча грудка - 250 г
- морква – 50 г
- яйця – 3 шт.
- огірок свіжий – 1 шт.
- яблуко червоне – 1 шт.
- горошок зелений заморожений – 50 г
- цибуля ріпчаста – 50 г
- йогурт натуральний – 100 г
- гірчиця – 5 г
- сіль, перець - за смаком
- листова зелень – для прикраси.

Спосіб приготування:

Зваріть курячу грудку і моркву і охолодіть. Яйця відваріть у круту. Зелений горошок бланшуйте.

Наріжте дрібними кубиками всі інгредієнти: моркву, огірки, курку, яйця, яблуко, цибулю. Змішайте йогурт та гірчицю, щоб вийшов соус.

Поєднайте всі продукти, додайте соус, сіль, перець і перемішайте. Поставте салат у холодильник на 20 хвилин. Під час подачі на стіл прикрасити листовою зеленню.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал the Lime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні