Лайм

Готуємо на Новий рік смачну Мімозу з тунцем: простий рецепт

Спробуйте такий варіант знайомої усім страви

Новий рік – час для експериментів зі звичними стравами. І якщо ви вирішили поставити на святковий стіл куряче філе в беконі, урізноманітніть своє меню також салатом Мімоза з тунцем. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом.

Інгредієнти: морква (2 шт.), картопля (2 шт.), цибуля ріпчаста (1 шт.), яйця (5 шт.), тунець консервований (2 банки), майонез (300 г), оцет (2 ст. л), цукор (2 ч. л.), розмарин (для прикрашання).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Спочатку замаринуємо цибулю. Для цього її необхідно очистити від лушпиння і дрібно нарізати. Заливаємо цибулю окропом на 30 секунд, потім зливаємо його. Наливаємо холодну кип'ячену воду, додаємо оцет і цукор - і залишаємо маринуватися цибулю приблизно на півгодини.

Яйця відварюємо вкруту - близько 10 хвилин після того, як вода закипить. Потім заливаємо їх холодною водою і чекаємо, поки вони охолонуть. Чистимо від шкаралупи і розділяємо на жовтки та білки.

Моркву і картопля промиваємо під проточною водою, щоб очистити від усіх забруднень. Варимо овочі в мундирі в злегка підсоленій воді: моркву - 20-25 хвилин з моменту закипання, а картоплю - 15-30 хвилин. Чекаємо, поки овочі охолонуть, потім очищаємо їх.

Картоплю, моркву, білки та жовтки натираємо на дрібній терці. З консервованого тунця зливаємо воду та розминаємо його виделкою. Розмарин розбираємо на листя для прикрашання. За бажанням салат також можна урізноманітнити твердим сиром – для цього натріть його попередньо на терці.

Викладати салат потрібно шарами, тому підготуємо для нього прозору форму або можна скористатися кулінарним кільцем.

Збираємо його в такій послідовності:

1 шар тунець (якщо ви робите з сиром, перший шар - сир, а вже потім тунець),

2 шар – майонез,

3 шар білки (можна зробити з усіма білками відразу або розділити їх на 2 шари, наприклад, замість картоплі),

4 шар – майонез,

5 шар – морква,

6 шар – майонез,

7 шар – цибуля,

8 шар – картопля (або білки),

9 шар – майонез,

10 шар – жовтки.

Зверху можна прикрасити листочками розмарину або залишити, як є.

Подаємо салат Мімоза на стіл та пригощаємо своїх близьких.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні