Лайм

Як спекти домашнє печиво з передбаченнями: простий рецепт

Здивуйте свою сім'ю чи друзів

Перед Новим роком важливо не лише приготувати різноманітні страви, купити заздалегідь усім подарунки, прикрасити оригінально ялинку, а й продумати культурну програму. Наприклад, порадуйте своїх близьких печивом із передбаченнями. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом, як його зробити.

Інгредієнти: яєчні білки (2 шт.), цукор (120 г), вода (2 ст. л.), вершкове масло (60 г), ваніль (0,25 ч. л.), борошно (120 г), крохмаль (2 ч. л.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Заздалегідь продумуємо побажання та передбачення. Ріжемо аркуш паперу на тонкі смужки і пишемо всі побажання від руки або набираємо на комп'ютері та роздруковуємо їх на принтері.

У глибоку миску просіюємо через сито борошно та крохмаль, перемішуємо їх, потім додаємо цукор та ваніль.

Яйця розбиваємо та акуратно відокремлюємо білки від жовтків. Для приготування печива з передбаченнями нам знадобляться лише білки. Збиваємо їх за допомогою міксера в пишну піну доти, доки вона не триматиметься на вінчику, навіть якщо його перевернути.

Вершкове масло розтоплюємо на водяній бані, додаємо його та воду до сухих інгредієнтів. Перемішуємо, поки консистенція не буде схожою на рідку сметану.

З'єднуємо білки та отриману рідку масу, акуратно перемішуємо силіконовою лопаткою. Якщо тісто вийшло дуже густим, додаємо 2-3 ст. л. води. Залишаємо його приблизно на 10-15 хвилин.

Розігріваємо духовку до 180°С.

Деко для випічки застилаємо силіконовим килимком або пергаментним папером, який змащуємо вершковим маслом. На нього викладаємо ложкою тісто, формуючи невеликі кружечки-млинці діаметром близько 8 см і відступаючи трохи місця один від одного.

Відправляємо деко в гарячу духовку і випікаємо близько 5-7 хвилин. Важливо стежити за печивом, так як воно випікається досить швидко і може пригоріти. Щойно краї стануть коричневими, виймаємо печиво з духовки.

Надягаємо силіконові рукавички і акуратно знімаємо один гарячий млинець з дека, на середину викладаємо підготовлене пророцтво і складаємо його навпіл. Потім нанизуємо печиво на край чашки, щоб надати йому незвичної форми, що нагадує мушлю. Щоб форма остаточно зафіксувалася, залишаємо печиво у невеликій чашці або чарці. Все це необхідно зробити і з іншими заготовками для печива, поки вони не охолонули.

Подаємо незвичні ласощі під час новорічного застілля та дивуємо близьких.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Астрологи назвали 4 знаки Зодіаку, які зможуть залучити більше грошей цього літа

Астрологи назвали знаки Зодіаку, яким вдасться покращити фінансовий стан цього літа - це Тельці, Діви, Скорпіони і Козероги

Як захистити розсаду під час висадки у ґрунт: допоможе корисний розчин

Як розводити фітоспорин для обробки помідорів та іншої розсади перед висадкою у відкритий ґрунт - приготування розчину фітоспорину

Який маникюр зробити на випускний: стильні ідеї для сучасних дівчат

Які варіанти манікюру в нюдових відтінках придивитися на випускний вечір, щоб доповнити образ і виділятися із сірого натовпу