Лайм

Печемо ароматні медові пряники до Нового року: простий рецепт

Приготувати їх зовсім не важко

У новорічну ніч багато господинь дивуватимуть своїх рідних та близьких незвичними стравами. І якщо ви вирішили зробити оригінальний торт Годинник, урізноманітніть також ваше меню медовими пряниками, які полюбляють і діти, і дорослі. theLime підібрав для вас перевірений рецепт.

Інгредієнти для тіста: мед (3 ст. л.), пшеничне борошно (3 склянки), вершкове масло (100 г), цукор (0,5 склянки), курячі яйця (2 шт.), яєчні жовтки (1 шт.), сода харчова (1 ч. л.), мелена кориця (0,5 ч. л.), мускатний горіх (1 г), ванілін (1 г).

Інгредієнти для глазурі: яєчні білки (1 шт.), цукрова пудра (100 г), сік лимонний (1 ст. л.).

Фото: pixabay.com

Приготування:

У невеликій мисці розтираємо мед із содою – мед повинен посвітлішати, додаємо в цю суміш цукор, ретельно перемішуємо.

Одне яйце поділяємо на білок та жовток. Змішуємо в невеликій мисці два яйця та один жовток, а один білок залишаємо для глазурі. Додаємо мускатний горіх, корицю, ванілін або ванільний цукор.

З'єднуємо медову суміш та яєчну, перемішуємо все разом. Потім ставимо миску на водяну баню приблизно на 3-5 хвилин. Стежимо, щоб маса не кипіла (температура має бути приблизно 70°С) - так яйця можуть звернутися. Коли вона почне пінитися, додаємо в неї вершкове масло, а потім чекаємо, поки воно розтане. Додаємо 1 склянку борошна і перемішуємо, щоб вона рівномірно розійшлася. Знімаємо з водяної бані, щоб маса остигла.

Потім додаємо борошно, що залишилося, і замішуємо м'яке тісто. Накриваємо його харчовою плівкою і ставимо приблизно на півгодини-годину у холодильник.

Пряники можна вирізати за допомогою фігурних форм, але якщо їх у вас немає – не біда. Дістаємо тісто з холодильника і відщипуємо невеликий шматочок, катаємо його руками, формуючи кулю.

Духовку наперед розігріваємо до 180°С.

Деко для випічки змащуємо олією або вистилаємо пергаментним папером. Викладаємо на нього кульки, відступаючи трохи місця один від одного, тому що при випіканні пряники збільшаться приблизно вдвічі. Ставимо деко у гарячу духовку і випікаємо близько 10-15 хвилин, потім чекаємо, поки вони охолонуть.

Приготуємо глазур: білок, що залишився, злегка збиваємо з цукровою пудрою, додаємо трохи лимонного соку. Збиваємо міксером близько 5 хвилин - до того часу, поки не отримаємо щільну глянсову білу глазур. Поливаємо медові пряники або розписуємо за допомогою кондитерського мішка. Зверху можна прикрасити також кольоровою посипкою або частину глазурі змішати з харчовим барвником і зробити різнокольорові пряники. Чекаємо, поки глазур охолоне, і потім подаємо до святкового столу.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як приготувати пухкий пиріг з яблуками і полуницею: простий рецепт

Легкий рецепт пирога з яблуками та ягодами точно вас здивує. Він готується просто та швидко

Бояться бути покинутими: знаки Зодіаку, які можуть бути власниками у стосунках

Астрологи назвали знаки Зодіаку, які звикли демонструвати домінуючу поведінку у стосунках - у списку опинилися Тельці, Скорпіони, Леви

Ніжні сосиски в тісті з листкового тіста: приготуйте їх за цим простим рецептом

Як у домашніх умовах зробити смачні сосиски в листковому тісті, щоб урізноманітнити своє звичне меню або взяти їх із собою на перекус