У новорічну ніч хочеться здивувати своїх рідних та гостей незвичними смаковими поєднаннями та оригінальними подачами страв. І якщо ви вже робили торт Естерхазі на яєчних білках і з волоськими горіхами, цього разу поекспериментуйте та приготуйте торт Годинник. theLime підібрав для вас перевірений рецепт цих ласощів.
Інгредієнти для тіста: какао-порошок (10 г), пшеничне борошно (40 г), яйце (1 шт.), розпушувач (4 г), цукор (30 г), спеції (за смаком).
Інгредієнти для вершкового шару: вода (60 мл), желатин (10 г), цукор (30 г), вершки 33% (350 мл).
Інгредієнти для вишневого шару: консервована вишня (600 г), вода (100 мл), вишневе желе (90 г), картопляний крохмаль (20 г), цукор (60 г), вершки 33% (150 мл).
Інгредієнти для оздоблення: чорний шоколад (50 г).
Також знадобиться форма для випікання діаметром близько 18 см.
Приготування:
Для приготування бісквіту з'єднуємо в мисці какао-порошок, борошно, розпушувач та різдвяну суміш спецій та просіюємо все це через сито.
В іншому посуді збиваємо яйце з цукром до світлої пишної піни – на це знадобиться близько 7-8 хвилин. Потім додаємо сюди сухі інгредієнти та ретельно розмішуємо, щоб не було грудочок.
Духовку наперед розігріваємо до 180°С. Форму для випічки вистилаємо пергаментом та перекладаємо в неї тісто.
Ставимо форму з тістом в гарячу духовку і випікаємо близько 18-20 хвилин. Готовність перевіряємо дерев'яною шпажкою або зубочисткою. Залишаємо його остигати прямо у формі.
Приступаємо до виготовлення вишневого шару: для цього консервовану вишню без кісточок з'єднуємо з водою і перебиваємо в блендері. Перекладаємо пюре в сотейник з товстим дном, додаємо крохмаль та цукор. Ставимо на плиту, нагріваємо і постійно помішуємо. Після того, як суміш закипить, проварюємо 1-2 хвилини та знімаємо з вогню.
Потім додаємо порошок з вишневим желе та розмішуємо до повного розчинення. Накриваємо харчовою плівкою і чекаємо, поки суміш охолоне. Слідом збиваємо до пишної маси вершки і додаємо в охолоджене вишневе пюре.
Стінки форми з остиглим бісквітом обгортаємо харчовою плівкою та виливаємо на нього вишневу масу. Потім ставимо в холодильник приблизно на півгодини-годину.
Тепер займемося вершковим шаром: у мисці збиваємо вершки та цукор до пишного стану.
У невеликому посуді з'єднуємо з водою желатин, залишаємо його на 20 хвилин, а потім розтоплюємо, помішуючи, на водяній бані. Охолоджуємо його до кімнатної температури та вмішуємо 2-3 ст. л. збитих вершків. Після цього додаємо цю масу у збиті вершки і разом ретельно перемішуємо.
Виливаємо вершкову масу поверх вишневого шару желе та відправляємо у холодильник застигати як мінімум на 30 хвилин.
З пергаментного паперу вирізаємо круг діаметром 18 см - як майбутній торт. На ньому олівцем малюємо циферблат: цифри від 1 до 12 та стрілки. Потім обгортаємо його харчовою плівкою.
Чорний шоколад розтоплюємо на водяній бані та за допомогою кондитерського мішка малюємо намічені цифри та стрілки. Потім відправляємо у холодильник на 15 хвилин, щоб шоколад застиг.
Перед подачею акуратно відокремлюємо шоколадні цифри та декоруємо ними зверху торт. Боки можна прикрасити натертим шоколадом або чимось іншим на ваш смак.
Подаємо апетитний торт Годинник до столу та насолоджуємося смаком у новорічну ніч.
- Раніше ми розповіли, як спекти смачний яблучний пиріг із карамеллю.
- Читайте також на theLime, як приготувати ніжний торт Карпатка із заварним кремом.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.