Лайм

Як приготувати на Новий рік салат Олів'є з соусом песто: простий рецепт

Урізноманітніть звичну страву

Перед Новим роком багато господинь займаються пошуком смачних та корисних рецептів страв, щоб здивувати свою родину. І якщо ви вже робили Олів'є з куркою, цього разу урізноманітніть цей салат язиком і соусом песто із зеленого горошку. theLime підібрав для вас простий рецепт.

Інгредієнти: свинячий або яловичий язик (150 г), морква (2 шт.), куряче стегно (200 г), перепелині яйця (12 шт.), заморожений зелений горошок (200 г), консервований зелений горошок (200 г), мариновані огірки (150 г), кедрові горіхи (3 ст. л.), гірчиця (1 ст. л.), оливкова олія (4 ст. л.), зелена цибуля (2 гілочки), перець чорний горошком (4 шт.). ), лавровий лист, сіль, мелений перець.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для приготування оригінального салату Олів'є необхідно спочатку відварити язик - можна взяти свинячий або яловичий. Промиваємо його, викладаємо у велику каструлю і повністю заливаємо водою, варимо 1,5-2 години на слабкому вогні. За 30-40 хвилин до закінчення солимо, додаємо лавровий лист та перець горошком, а також для смаку можна додати корінь селери, петрушки, моркву та цибулю. Щоб визначити готовність, проколюємо язик виделкою – з готового витікатиме прозора рідина. Потім знімаємо з нього шкірку, а після того, як він охолоне, нарізаємо соломкою.

Курячі стегна промиваємо і відправляємо в киплячу підсолену воду. Варимо близько 30-40 хвилин, потім зливаємо воду, а м'ясо виймаємо і чекаємо, поки воно охолоне. Ріжемо кубиком.

Картоплю та моркву ретельно промиваємо під проточною водою, викладаємо в каструлю з підсоленою водою та відварюємо у мундирі близько 20-30 хвилин. Очищаємо готові овочі від шкірки та нарізаємо кубиком.

Перепелині яйця заливаємо водою та ставимо на плиту. Варимо близько 5 хвилин після закипання, потім чекаємо, щоб вони охолонули, та нарізаємо кубиком.

Відварюємо заморожений горошок - на це потрібно буквально 2-3 хвилини. Відкидаємо його на сито. З консервованого горошку зливаємо всю рідину і викладаємо в салатник.

Зелену цибулю промиваємо під проточною водою, викладаємо на паперові рушники. Потім дрібно рубаємо її.

Мариновані огірки (краще взяти корнішони) нарізаємо кубиком і відправляємо до консервованого горошку. Додаємо в салатник нарізані язик, яйця, картоплю, моркву, зелену цибулю та курячі стегна.

Для соусу песто беремо кедрові горішки та підрум'янюємо їх на сковороді без олії. Якщо їх немає – візьміть грецькі чи мигдаль.

Викладаємо в блендер відварений горошок, горіхи, гірчицю, оливкову олію, сіль та перець і збиваємо до однорідної консистенції. Доводимо соус до смаку і заправляємо салат.

Подаємо Олів'є з язиком та соусом песто на стіл та насолоджуємося смаком.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

12 страв на Святвечір: добірка простих і смачних рецептів

Розповідаємо, які 12 традиційних українських страв треба приготувати на Святвечір - прості рецепти

Геніальний лайфхак допоможе зібрати дрібні предмети за хвилину

Експерт з прибирання показала лайфхак зі шкарпеткою, який допоможе зібрати дрібні предмети з підлоги

Часниковий хліб, на запах якого прибіжать сусіди: простий рецепт до вечері

Фудблогерка розповіла, як приготувати ніжний і ароматний часниковий хліб з сиром і травами