Лайм

Готуємо вдома ніжний чизкейк із апельсиновим желе: простий рецепт

Зробити його можна навіть без випічки

Напередодні Нового року та Різдва багато господинь замислюються над тим, як здивувати своїх рідних чи гостей. І якщо ви вже пробували робити домашнє печиво з передбаченнями, цього разу урізноманітніть святкове меню апетитним чизкейком без випічки. theLime ділиться з вами його рецептом.

Інгредієнти: апельсини (2 шт.), сир 5-9% (400 г), сметана 20% (200 г), пісочне печиво (150 г), вершкове масло (80 г), цукор (50 г), желатин (20 г), ванільний цукор (1 ч. л.).

Також знадобиться роз'ємна форма діаметром 17-18 см.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Желатин поділяємо на дві частини – 15 г та 5 г. 15 г желатину заливаємо 30 мл води, а 5 г – 20 мл води. Залишаємо приблизно на 15 хвилин для набухання.

Пісочне печиво ріжемо ножем або ламаємо руками і кладемо в чашу блендера, подрібнюємо на дрібну крихту. Якщо у вас немає блендера, з цим завданням легко впорається звичайна качалка. Беремо пакет-слайдер і складаємо печиво в нього, закриваємо його, випускаючи повітря і кладемо на дошку. Скалкою імітуємо процес розкочування тіста, таким чином подрібнюючи печиво.

Вершкове масло розтоплюємо в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Змішуємо з крихтою із пісочного печива і знову перебиваємо в блендері. Повинна вийти м'яка маса для основи чизкейку. Викладаємо її в роз'ємну форму для випічки, трамбуємо та вирівнюємо за допомогою силіконової лопатки. Ставимо в холодильник приблизно на 30 хвилин, щоб вона застигла.

Нагріваємо більшу частину желатину в мікрохвильовій печі, перемішуємо, щоб усі гранули розчинилися. Залишаємо, поки він не охолоне.

Тим часом з'єднуємо в мисці сир, сметану, цукор та ванільний цукор. За допомогою блендера подрібнюємо масу до однорідності. Потім доливаємо желатин, що охолов, і знову перебиваємо блендером. Переливаємо цю масу до застиглої основи та ставимо в холодильник на 1-2 години.

Апельсини промиваємо під проточною водою, з одного вирізаємо кілька кружечків для декору, очищаємо його від шкірки і виймаємо кісточки. З інших вичавлюємо сік - вийде приблизно 200-300 мл.

Желатин, що залишився, розігріваємо в мікрохвильовій печі, а потім змішуємо з апельсиновим соком. Перемішуємо і чекаємо, поки він охолоне.

Дістаємо з холодильника застиглий сирний шар і викладаємо на нього кружечки апельсинів, зверху заливаємо желе та відправляємо в холод ще на 1 годину.

Через зазначений проміжок часу виймаємо застиглий чизкейк із форми та подаємо до столу. Ріжемо на порційні шматочки і пригощаємо рідних чи гостей.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Чи можна пекти паски у Страсну п'ятницю: народні традиції і що говорить церква

Чому паски можна пекти у Страсну п'ятницю, яка у 2024 році випадає на 3 травня, а також що ще обов'язково потрібно зробити в цей день

Навіть коли оточені людьми: які знаки Зодіаку завжди почуваються самотніми

Які знаки Зодіаку відчувають себе самотніми та чому, розповіли фахівці - у списку опинилися Водолії, Тельці, Діви, Козероги

Меню на Великдень: рецепти салатів, які варто приготувати на святковий стіл

Як в домашніх умовах приготувати різні варіанти салатів з червоною рибою, куркою, моцарелою та зеленню, щоб здивувати гостей на Великдень