Жоден святковий стіл не обходиться без десертів, і на Новий рік-2022 пропонуємо приготувати смачний бісквітний торт Вікторія. Цей простий десерт отримав свою назву на честь королеви Вікторії та ідеально підходить як для сімейних свят, так і для затишних посиденьок за вечірнім чаєм.
Інгредієнти (на 6-8 порцій): 225 г вершкового масла, 225 г борошна, 1 ч. л. розпушувача, 225 г цукру, 4 яйця, цедра 1 лимона. Для начинки візьміть 150 г полуничного джему, 250 г полуниці, малини або вишні (підійдуть заморожені ягоди), 285 мл вершків, 2 ч. л. цукру, 1 ст. л. лимонного соку. Для присипки – цукрова пудра.
Приготування:
Розігрійте духовку до 180 °C. Візьміть дві 20-сантиметрові форми для запікання, змастіть їх олією та викладіть дно пергаментним папером. Бортики легко притрусіть борошном.
Розм'якшене масло ретельно розітріть із цукром, щоб суміш була легкою та пишною. Додайте по черзі яйця, борошно та цедру лимона, добре перемішуючи тісто після кожного нового компонента.
Тісто розділіть між двома формами, розрівняйте лопаткою та запікайте протягом 20 хвилин. Бісквіти мають піднятися та отримати золотаво-рум'яний колір. Проткніть бісквіти зубочисткою, потримайте 5 секунд, і якщо вона вийде сухою та чистою, вимкніть духовку і дайте їм охолонути.
Джем трохи підігрійте на сковорідці, після чого змішайте його із свіжими або замороженими ягодами. Збийте вершки з цукром і лимонним соком до м'якості.
Покладіть один бісквіт на тарілку, змастіть джемом з ягодами, зверху покладіть збиті вершки та накрийте другим бісквітом. Посипте торт цукровою пудрою. За бажанням торт Вікторія можна прикрасити ягодами та листочком м'яти.
- Раніше ми розповіли, як приготувати смачний тірамісу в стакані.
- Читайте також на theLime, як зробити легкий сирний торт з вишнею.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.