Меню на Новий рік-2022 буде неповним без домашнього десерту, який стане солодким завершенням святкової вечері. Якщо бісквітний торт Вікторія із вершково-ягідною начинкою здається вам занадто простим, спробуйте приготувати домашнє морозиво із заварного крему кастард. Повірте, воно нічим не поступиться магазинному!
Інгредієнти (на 4-6 порцій): 500 мл молока, 565 мл вершків, 6 ст. л. цукру, 8 яєць.
Приготування:
У каструлі змішайте молоко, вершки, 4 ст. л. дрібного цукру. Доведіть до кипіння та залиште на кілька хвилин охолоджуватися.
У мисці яєчні жовтки розтирайте із 2 ст. л. цукру, поки суміш не стане блідою. Ополоником влийте трохи молочно-вершкової суміші у жовтки і відразу збийте. Після цього виливайте залишки поступово, збиваючи після кожного наступного ополоника.
Вилийте готову суміш у теплу ємність та поставте на слабкий вогонь на кілька хвилин, постійно помішуючи дерев'яною ложкою. Коли жовтки згорнуться і заварний крем стане тягучим та блискучим, вимкніть вогонь.
Зачекайте, поки крем у мисці трохи охолоне, після чого поставте його в морозилку на 2 години. Кожні 20-30 хвилин домашнє морозиво доведеться витягувати і трохи збивати віночком. Так воно наповниться киснем і не утворить великих кристалів льоду, які зіпсують смак.
Якщо ви хочете приготувати морозиво з різними смаками, рекомендуємо змішати теплий крем з какао-порошком, кинути в нього трохи шоколадної крихти або свіжих ягід. При подачі морозиво можна полити карамеллю, шоколадом, джемом, посипати тертими горіхами або кокосовою стружкою.
- Читайте, як приготувати ніжний торт Карпатка із заварним кремом. Цей незвичайний десерт сподобається вашим гостям.
- Без випічки можна зробити ніжний чізкейк із апельсиновим желе за простим рецептом.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.