Лайм

Як зробити на Новий рік домашнє морозиво із заварного крему: простий рецепт

Секрет цієї страви – смачний крем кастард

Меню на Новий рік-2022 буде неповним без домашнього десерту, який стане солодким завершенням святкової вечері. Якщо бісквітний торт Вікторія із вершково-ягідною начинкою здається вам занадто простим, спробуйте приготувати домашнє морозиво із заварного крему кастард. Повірте, воно нічим не поступиться магазинному!

Інгредієнти (на 4-6 порцій): 500 мл молока, 565 мл вершків, 6 ст. л. цукру, 8 яєць.

Фото: Getty Images

Приготування:

У каструлі змішайте молоко, вершки, 4 ст. л. дрібного цукру. Доведіть до кипіння та залиште на кілька хвилин охолоджуватися.

У мисці яєчні жовтки розтирайте із 2 ст. л. цукру, поки суміш не стане блідою. Ополоником влийте трохи молочно-вершкової суміші у жовтки і відразу збийте. Після цього виливайте залишки поступово, збиваючи після кожного наступного ополоника.

Фото: Getty Images

Вилийте готову суміш у теплу ємність та поставте на слабкий вогонь на кілька хвилин, постійно помішуючи дерев'яною ложкою. Коли жовтки згорнуться і заварний крем стане тягучим та блискучим, вимкніть вогонь.

Зачекайте, поки крем у мисці трохи охолоне, після чого поставте його в морозилку на 2 години. Кожні 20-30 хвилин домашнє морозиво доведеться витягувати і трохи збивати віночком. Так воно наповниться киснем і не утворить великих кристалів льоду, які зіпсують смак.

Якщо ви хочете приготувати морозиво з різними смаками, рекомендуємо змішати теплий крем з какао-порошком, кинути в нього трохи шоколадної крихти або свіжих ягід. При подачі морозиво можна полити карамеллю, шоколадом, джемом, посипати тертими горіхами або кокосовою стружкою.

Фото: Getty Images

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Їм завжди не щастить: які знаки Зодіаку притягують до себе невдачі і проблеми

Астрологи назвали п'ять знаків Зодіаку, які притягують невдачі - Овен, Скорпіон, Козеріг, Риби, Стрілець

Сезон в розпалі: готуємо смачний весняний пиріг з ревеню за рецептом Лілії Цвіт

Як у домашніх умовах приготувати незвичайну шарлотку з ревенем, щоб урізноманітнити своє меню та побалувати родину чи гостей

Цибуля дасть хороший врожай: як зробити добриво для її підживлення

Які добрива необхідні цибулі для активного росту, а також для захисту від поширених хвороб, як їх приготувати та вносити