Лайм

Як смачно запекти сьомгу в духовці на Новий рік: простий рецепт

Зробити таку страву простіше простого

Багато господинь уже активно почали готуватися до Нового року: планувати меню, закуповувати продукти та розподіляти обов'язки з готування. І якщо ви не хочете в черговий раз робити заливну рибу, радимо звернути увагу на сьомгу, яка готується швидко та просто. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом.

Інгредієнти: філе або стейк сьомги (500 г), мед (3 ст. л.), соєвий соус (1/3 склянки), часник (2 зубчики), імбир (1 ч. л.), спеції (запашний мелений перець, орегано, гілочка розмарину тощо).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для приготування запеченої сьомги необхідно взяти охолоджену чи заморожену рибу – філе чи стейк. Якщо ви купили заморожену, її необхідно заздалегідь перекласти в холодильник, де вона розморожуватиметься близько 6-8 годин, а потім ще трохи при кімнатній температурі.

Рибу промиваємо під проточною водою, потім викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Філе нарізаємо шматочками, виймаємо за допомогою спеціального пінцета всі кісточки.

Часник чистимо від лушпиння, пропускаємо через прес або подрібнюємо ножем. Корінь імбиру очищаємо і теж рубаємо дрібно. Змішуємо в невеликій піалі соєвий соус, мед, часник та імбир для отримання маринаду.

Викладаємо підготовлені шматочки риби в пакет-слайдер і рясно поливаємо їх соусом. Також можна додати запашний мелений перець, орегано або гілочку свіжого розмарину. Закриваємо герметично пакет і відправляємо рибу маринуватися - на це знадобиться близько 30 хвилин, але можна залишити її на пару годин.

Розігріваємо духовку до 180°С.

Деко для випічки застилаємо фольгою – матовою стороною зовні, а блискучою – всередину. Викладаємо на неї шматочки риби, потім загортаємо фольгу. Ставимо в гарячу духовку та випікаємо близько 20-25 хвилин.

Маринад виливаємо в невелику каструлю та проварюємо на слабкому вогні до загустіння.

Подаємо до святкового столу апетитну сьомгу, попередньо поливши її маринадом.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як зберігати горіхи, щоб вони довше були свіжими: важливі правила

Експерти розповіли, де і як краще зберігати горіхи, щоб вони якомога довше залишалися хрумкими та смачними

Рибний пиріг з тіста філо за пів години - рецепт Джеймі Олівера

Британський шеф-кухар Джеймі Олівер показав, як він готує рибний пиріг з тіста філо за 28 хвилин

Тренуємо увагу: знайдіть 5 відмінностей на осінній картинці

Головоломки тренують мозок і увагу - знайдіть 5 відмінностей на осінній картинці