Лайм

Готуємо на Новий рік смачну заливну рибу - рецепт, про який не скажуть "гидота"

Здивуйте гостей своєю кулінарною майстерністю

Кожна господиня хоче, щоб страви на Новий рік були різноманітними, тому підбирають рецепти і м'ясних, і рибних страв. Якщо ви ще не визначилися, що приготувати з риби, то рекомендуємо зробити заливне - воно стане чудовою альтернативою м'ясному холодцю.

Для цієї страви підійде будь-яка риба, яка вам до смаку. Нижче ми розповімо, як приготувати популярну новорічну закуску, щоб ніхто з гостей не сказав: "Яка гидота ця ваша заливна риба".

Фото: pinterest.com

Заливна риба: рецепт на Новий рік

Інгредієнти: риба свіжоморожена (750 г), морква (200 г), яйця перепелині (18 шт.), желатин (25 г), сіль, перець (за смаком). Для рибного бульйону: цибуля (1 шт.), лавровий лист (3 шт.), чорний перець горошком (10 шт.), кріп і петрушка (пучок), стебло селери (1 шт.).

Спосіб приготування:

Рибу розморозьте, випатрайте і наріжте однаковими шматочками. Складіть у каструлю, додайте моркву, приправи, залийте водою та поставте на плиту. Доведіть до кипіння, потім варіть на маленькому вогні приблизно 15 хвилин. Потім зніміть з плити і залиште осторонь ще на стільки ж.

Готовий бульйон процідіть через сито, відміряйте приблизно 500 мл і розчиніть у ньому желатин.

З риби зніміть шкіру, витягніть кістки і розкладіть по порційних формах. Поруч викладіть половинки перепелиних яєць, попередньо зварених та очищених, та моркву з бульйону.

Бульйон з желатином ще раз процідіть та розлийте по тарілках так, щоб усі інгредієнти були повністю покриті. Прикрасьте листочком петрушки, посипте щіпкою перцю і відправте в холодильник для застигання.

  • Раніше ми розповідали, як смачно засолити скумбрію на новорічний стіл. Така риба підійде для бутербродів та салатів.
  • Із червоної риби на Новий рік можна приготувати ніжну брускетту. Ця закуска - улюблена страва сім'ї Лілії Ребрик, і телеведуча розповіла, як її готувати.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як зберігати горіхи, щоб вони довше були свіжими: важливі правила

Експерти розповіли, де і як краще зберігати горіхи, щоб вони якомога довше залишалися хрумкими та смачними

Рибний пиріг з тіста філо за пів години - рецепт Джеймі Олівера

Британський шеф-кухар Джеймі Олівер показав, як він готує рибний пиріг з тіста філо за 28 хвилин

Тренуємо увагу: знайдіть 5 відмінностей на осінній картинці

Головоломки тренують мозок і увагу - знайдіть 5 відмінностей на осінній картинці