Кожна господиня хоче, щоб страви на Новий рік були різноманітними, тому підбирають рецепти і м'ясних, і рибних страв. Якщо ви ще не визначилися, що приготувати з риби, то рекомендуємо зробити заливне - воно стане чудовою альтернативою м'ясному холодцю.
Для цієї страви підійде будь-яка риба, яка вам до смаку. Нижче ми розповімо, як приготувати популярну новорічну закуску, щоб ніхто з гостей не сказав: "Яка гидота ця ваша заливна риба".
Заливна риба: рецепт на Новий рік
Інгредієнти: риба свіжоморожена (750 г), морква (200 г), яйця перепелині (18 шт.), желатин (25 г), сіль, перець (за смаком). Для рибного бульйону: цибуля (1 шт.), лавровий лист (3 шт.), чорний перець горошком (10 шт.), кріп і петрушка (пучок), стебло селери (1 шт.).
Спосіб приготування:
Рибу розморозьте, випатрайте і наріжте однаковими шматочками. Складіть у каструлю, додайте моркву, приправи, залийте водою та поставте на плиту. Доведіть до кипіння, потім варіть на маленькому вогні приблизно 15 хвилин. Потім зніміть з плити і залиште осторонь ще на стільки ж.
Готовий бульйон процідіть через сито, відміряйте приблизно 500 мл і розчиніть у ньому желатин.
З риби зніміть шкіру, витягніть кістки і розкладіть по порційних формах. Поруч викладіть половинки перепелиних яєць, попередньо зварених та очищених, та моркву з бульйону.
Бульйон з желатином ще раз процідіть та розлийте по тарілках так, щоб усі інгредієнти були повністю покриті. Прикрасьте листочком петрушки, посипте щіпкою перцю і відправте в холодильник для застигання.
- Раніше ми розповідали, як смачно засолити скумбрію на новорічний стіл. Така риба підійде для бутербродів та салатів.
- Із червоної риби на Новий рік можна приготувати ніжну брускетту. Ця закуска - улюблена страва сім'ї Лілії Ребрик, і телеведуча розповіла, як її готувати.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.