Лайм

Як приготувати желейно-сметанний торт з апельсинами та ківі: простий рецепт

Цей десерт навіть не потрібно випікати

На святковому столі має бути не тільки багато холодних і гарячих закусок, одна або дві основні страви, але і десерт, що запам'ятається. І якщо ви вже робили на Новий рік ніжні домашні еклери, цього разу приготуйте желейно-зметаний торт із апельсинами, мандаринами та ківі. theLime підібрав для вас простий рецепт.

Інгредієнти: сметана 20% (350 г), сир 9% (300 г), апельсини (1 шт.), мандарини (2 шт.), ківі (1 шт.), цукор (250 г), желатин (25) г), ванілін (щіпка), вода для замочування желатину (200 мл).

Також знадобиться форма або глибокий салатник діаметром 19-20 см.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для приготування желейно-сметанного торта желатин заливаємо холодною водою і залишаємо хвилин на 10-15.

Сир та сметану викладаємо в чашу блендера і перебиваємо до однорідності. Якщо немає блендера, можна перетерти сир через сито, а потім змішати зі сметаною. Потім додаємо цукор і ретельно перемішуємо. Залишаємо на 10 хвилин, щоб цукор повністю розчинився.

Набряклий желатин переливаємо в невеликий сотейник і розігріваємо на слабкому вогні, щоб він повністю розчинився, але не доводимо до кипіння. Знімаємо з плити та чекаємо, поки він охолоне.

Фрукти промиваємо під проточною водою, очищаємо від шкірки, а цитрусові - також від білих прожилок. Нарізаємо їх на акуратні скибочки.

Форму або салатник, в якому застигатиме торт, застилаємо харчовою плівкою. Викладаємо часточки апельсинів, мандаринів та ківі на дно та з боків, притискаючи трохи до стінок. Частину фруктів залишаємо для верхнього завершального шару.

Остиглий желатин змішуємо зі сметанно-сирною масою і заливаємо нею викладені у форму фрукти. Робити це необхідно дуже акуратно та невеликими порціями, щоб шматочки фруктів не спливли на поверхню. Ставимо в холодильник на 10-15 хвилин, щоб желе почало застигати.

Через зазначений проміжок часу дістаємо трохи застиглий торт і зверху прикрашаємо фруктами, що залишилися. Знову відправляємо форму з тортом у холод – приблизно на 2-3 години.

Потім акуратно перевертаємо салатник, знімаємо плівку та виймаємо торт.

Подаємо желейно-сметанний торт з апельсинами та ківі до новорічного столу та насолоджуємося смаком.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Ідеально до картопляного пюре: блогерка показала, як приготувати смачні мітболи у соусі

Як у домашніх умовах приготувати мітболи з фаршу у вершково-соєвому соусі, щоб урізноманітнити своє меню та здивувати близьких

Джинси кольору кокосового молока – актуальний тренд 2024 року: ідеї для стилізації

Стилістrf Юлія Попель розповіла про тренд 2024 року – джинси кольору кокосового молока, які можна поєднувати з будь-яким верхом та взуттям 

Вирощування огірків: як правильно формувати рослину, щоб вона дала багато врожаю

Як потрібно правильно формувати огіркову ліану в теплиці, навіщо її підв'язувати, а також видаляти всі пасинки, вуса та нижнє листя