Лайм

Як приготувати желейно-сметанний торт з апельсинами та ківі: простий рецепт

Цей десерт навіть не потрібно випікати

На святковому столі має бути не тільки багато холодних і гарячих закусок, одна або дві основні страви, але і десерт, що запам'ятається. І якщо ви вже робили на Новий рік ніжні домашні еклери, цього разу приготуйте желейно-зметаний торт із апельсинами, мандаринами та ківі. theLime підібрав для вас простий рецепт.

Інгредієнти: сметана 20% (350 г), сир 9% (300 г), апельсини (1 шт.), мандарини (2 шт.), ківі (1 шт.), цукор (250 г), желатин (25) г), ванілін (щіпка), вода для замочування желатину (200 мл).

Також знадобиться форма або глибокий салатник діаметром 19-20 см.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для приготування желейно-сметанного торта желатин заливаємо холодною водою і залишаємо хвилин на 10-15.

Сир та сметану викладаємо в чашу блендера і перебиваємо до однорідності. Якщо немає блендера, можна перетерти сир через сито, а потім змішати зі сметаною. Потім додаємо цукор і ретельно перемішуємо. Залишаємо на 10 хвилин, щоб цукор повністю розчинився.

Набряклий желатин переливаємо в невеликий сотейник і розігріваємо на слабкому вогні, щоб він повністю розчинився, але не доводимо до кипіння. Знімаємо з плити та чекаємо, поки він охолоне.

Фрукти промиваємо під проточною водою, очищаємо від шкірки, а цитрусові - також від білих прожилок. Нарізаємо їх на акуратні скибочки.

Форму або салатник, в якому застигатиме торт, застилаємо харчовою плівкою. Викладаємо часточки апельсинів, мандаринів та ківі на дно та з боків, притискаючи трохи до стінок. Частину фруктів залишаємо для верхнього завершального шару.

Остиглий желатин змішуємо зі сметанно-сирною масою і заливаємо нею викладені у форму фрукти. Робити це необхідно дуже акуратно та невеликими порціями, щоб шматочки фруктів не спливли на поверхню. Ставимо в холодильник на 10-15 хвилин, щоб желе почало застигати.

Через зазначений проміжок часу дістаємо трохи застиглий торт і зверху прикрашаємо фруктами, що залишилися. Знову відправляємо форму з тортом у холод – приблизно на 2-3 години.

Потім акуратно перевертаємо салатник, знімаємо плівку та виймаємо торт.

Подаємо желейно-сметанний торт з апельсинами та ківі до новорічного столу та насолоджуємося смаком.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як зберігати горіхи, щоб вони довше були свіжими: важливі правила

Експерти розповіли, де і як краще зберігати горіхи, щоб вони якомога довше залишалися хрумкими та смачними

Рибний пиріг з тіста філо за пів години - рецепт Джеймі Олівера

Британський шеф-кухар Джеймі Олівер показав, як він готує рибний пиріг з тіста філо за 28 хвилин

Тренуємо увагу: знайдіть 5 відмінностей на осінній картинці

Головоломки тренують мозок і увагу - знайдіть 5 відмінностей на осінній картинці