Лайм

Печемо на Новий рік ніжні домашні еклери: простий рецепт

Побалуйте рідних незвичним десертом

Напередодні Нового року кожна господиня намагається скласти різноманітне святкове меню, щоб порадувати своїх рідних чи друзів. І якщо ви вже робили ніжний чізкейк з апельсиновим желе, приготуйте також домашні еклери з кремом. theLime ділиться з вами простим рецептом.

Інгредієнти: пшеничне борошно (200 г), яйця (4 шт. – у тісто, 4 шт. – у крем), молоко (500 мл), цукор (1 склянка), ванільний цукор (10 г), вершкове масло (200) г), сіль (щіпка).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Вершкове масло для крему заздалегідь виставляємо з холодильника, щоб воно розм'якшилося при кімнатній температурі.

У невеликому сотейнику змішуємо 50 мл води та 100 г вершкового масла, додаємо щіпку солі, доводимо масу до кипіння на середньому вогні.

Знімаємо з плити та додаємо 150 г пшеничного борошна, починаємо перемішувати дерев'яною лопаткою. Повертаємо каструлю на вогонь на 2-3 хвилини, продовжуємо перемішувати, а потім знімаємо.

Даємо масі трохи охолонути, а потім додаємо по одному яйцю, ретельно вимішуємо масу. Повинно вийти густе тісто.

Перекладаємо тісто в кондитерський мішок і відсаджуємо еклери на деко, застелене пергаментним папером. Якщо немає такого пристрою, можна викласти еклери звичайною ложкою, попередньо змочивши її у воді. Їх можна зробити як круглої форми, так і довгастої, головне - еклери не повинні стикатися, тому що в процесі випікання вони помітно збільшаться в обсягах.

Розігріваємо духовку до 200°С. Ставимо деко в гарячу духовку і випікаємо еклери приблизно 30-40 хвилин.

Тим часом приготуємо крем: беремо 4 яйця та відокремлюємо білки від жовтків. У мисці змішуємо 4 жовтки, 50 г борошна, цукор та ванільний цукор. Збиваємо вінчиком до однорідності, а потім додаємо 100 мл молока.

400 мл молоко, що залишилися, виливаємо в чистий сотейник і доводимо на слабкому вогні до кипіння. Потім тонкою цівкою вливаємо яєчно-цукрову суміш, постійно помішуючи. Уварюємо на плиті до загустіння - на це піде близько 10 хвилин. Згодом знімаємо з плити, накриваємо харчовою плівкою і даємо охолонути.

Коли крем охолоне, додаємо в нього м'яке вершкове масло і збиваємо міксером або вінчиком до однорідності.

Виймаємо еклери з духовки та чекаємо, поки вони охолонуть. Потім робимо невеликі проколи у кожному. За допомогою кулінарного шприца наповнюємо еклери кремом. Перед подачею можна посипати також цукровою пудрою.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Ідеально до картопляного пюре: блогерка показала, як приготувати смачні мітболи у соусі

Як у домашніх умовах приготувати мітболи з фаршу у вершково-соєвому соусі, щоб урізноманітнити своє меню та здивувати близьких

Джинси кольору кокосового молока – актуальний тренд 2024 року: ідеї для стилізації

Стилістrf Юлія Попель розповіла про тренд 2024 року – джинси кольору кокосового молока, які можна поєднувати з будь-яким верхом та взуттям 

Вирощування огірків: як правильно формувати рослину, щоб вона дала багато врожаю

Як потрібно правильно формувати огіркову ліану в теплиці, навіщо її підв'язувати, а також видаляти всі пасинки, вуса та нижнє листя