Напередодні Нового року кожна господиня намагається скласти різноманітне святкове меню, щоб порадувати своїх рідних чи друзів. І якщо ви вже робили ніжний чізкейк з апельсиновим желе, приготуйте також домашні еклери з кремом. theLime ділиться з вами простим рецептом.
Інгредієнти: пшеничне борошно (200 г), яйця (4 шт. – у тісто, 4 шт. – у крем), молоко (500 мл), цукор (1 склянка), ванільний цукор (10 г), вершкове масло (200) г), сіль (щіпка).
Приготування:
Вершкове масло для крему заздалегідь виставляємо з холодильника, щоб воно розм'якшилося при кімнатній температурі.
У невеликому сотейнику змішуємо 50 мл води та 100 г вершкового масла, додаємо щіпку солі, доводимо масу до кипіння на середньому вогні.
Знімаємо з плити та додаємо 150 г пшеничного борошна, починаємо перемішувати дерев'яною лопаткою. Повертаємо каструлю на вогонь на 2-3 хвилини, продовжуємо перемішувати, а потім знімаємо.
Даємо масі трохи охолонути, а потім додаємо по одному яйцю, ретельно вимішуємо масу. Повинно вийти густе тісто.
Перекладаємо тісто в кондитерський мішок і відсаджуємо еклери на деко, застелене пергаментним папером. Якщо немає такого пристрою, можна викласти еклери звичайною ложкою, попередньо змочивши її у воді. Їх можна зробити як круглої форми, так і довгастої, головне - еклери не повинні стикатися, тому що в процесі випікання вони помітно збільшаться в обсягах.
Розігріваємо духовку до 200°С. Ставимо деко в гарячу духовку і випікаємо еклери приблизно 30-40 хвилин.
Тим часом приготуємо крем: беремо 4 яйця та відокремлюємо білки від жовтків. У мисці змішуємо 4 жовтки, 50 г борошна, цукор та ванільний цукор. Збиваємо вінчиком до однорідності, а потім додаємо 100 мл молока.
400 мл молоко, що залишилися, виливаємо в чистий сотейник і доводимо на слабкому вогні до кипіння. Потім тонкою цівкою вливаємо яєчно-цукрову суміш, постійно помішуючи. Уварюємо на плиті до загустіння - на це піде близько 10 хвилин. Згодом знімаємо з плити, накриваємо харчовою плівкою і даємо охолонути.
Коли крем охолоне, додаємо в нього м'яке вершкове масло і збиваємо міксером або вінчиком до однорідності.
Виймаємо еклери з духовки та чекаємо, поки вони охолонуть. Потім робимо невеликі проколи у кожному. За допомогою кулінарного шприца наповнюємо еклери кремом. Перед подачею можна посипати також цукровою пудрою.
- Раніше ми розповіли, як зробити на Новий рік домашнє морозиво із заварного крему.
- Читайте також на theLime, як приготувати незвичне печиво з передбаченнями.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.