Лайм

Як приготувати новорічні воловани з грибами та сиром: простий рецепт

Красива та смачна закуска сподобається гостям

Волованами називають французьку закуску у вигляді стаканчиків із листкового тіста, в які кладуть різну несолодку начинку. На перший погляд ця страва здається складною, але вона має всі шанси стати вашим улюбленим частуванням на Новий рік-2022.

Якщо ви хочете спростити завдання, можна купити готові тарталетки та начинити їх грибами та сиром. Ми ж розповімо, як зробити прості стаканчики з тіста всього за півгодини.

Фото: Getty Images

Інгредієнти: 500 г готового листкового тіста, 300 г печериць, 100 г тертого твердого сиру, 2 невеликі цибулини, ½ лимона, 2 ст. л. муки, ½ ч. л. сметани або вершків, 1 яйце, сіль та перець за смаком.

Приготування:

Розігрійте духовку до 200 °С.

Розкотіть листкове тісто до товщини 5-7 мм, візьміть склянку і виріжте за її допомогою 20 кружечків. Половину з них за допомогою чарки поріжте на кружечки меншого діаметру: вам знадобляться кільця, що залишилися, які стануть бортиками волованів.

Деко застеліть пергаментним папером, викладіть кружечки більшого розміру і змастіть їх білком одного яйця. Зверху на них покладіть вирізані кільця з тіста і теж змастіть яйцем. Якщо хочете, щоб стаканчики були вищими, наріжте ще кільця з тіста і покладіть їх другим шаром.

Деко з волованами поставте в духовку на 15 хвилин. Стаканчики повинні піднятися і підрум'янитися.

Фото: Wikimedia

Промийте і дрібно поріжте гриби та цибулю. На розігрітій сковорідці обсмажте спочатку цибулю, потім додайте гриби, сіль та перець; збризніть начинку лимонним соком.

Додайте у сковорідку борошно, вершки та сир. Перемішайте і готуйте ще 3 хвилини, поки сир не розплавиться.

Густу соковиту начинку викладіть у стаканчики з тіста, за бажанням прикрасьте свіжою зеленню. Найкраще подавати воловани на святковий стіл теплими.

Фото: Getty Images

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Джинси кольору кокосового молока – актуальний тренд 2024 року: ідеї для стилізації

Стилістrf Юлія Попель розповіла про тренд 2024 року – джинси кольору кокосового молока, які можна поєднувати з будь-яким верхом та взуттям 

Вирощування огірків: як правильно формувати рослину, щоб вона дала багато врожаю

Як потрібно правильно формувати огіркову ліану в теплиці, навіщо її підв'язувати, а також видаляти всі пасинки, вуса та нижнє листя  

Готуємо мариновані печериці, які будуть смачніші за магазинні: простий рецепт

Як у домашніх умовах приготувати мариновані печериці зі спеціями, щоб урізноманітнити меню своєї родини смачною закускою