Волованами називають французьку закуску у вигляді стаканчиків із листкового тіста, в які кладуть різну несолодку начинку. На перший погляд ця страва здається складною, але вона має всі шанси стати вашим улюбленим частуванням на Новий рік-2022.
Якщо ви хочете спростити завдання, можна купити готові тарталетки та начинити їх грибами та сиром. Ми ж розповімо, як зробити прості стаканчики з тіста всього за півгодини.
Інгредієнти: 500 г готового листкового тіста, 300 г печериць, 100 г тертого твердого сиру, 2 невеликі цибулини, ½ лимона, 2 ст. л. муки, ½ ч. л. сметани або вершків, 1 яйце, сіль та перець за смаком.
Приготування:
Розігрійте духовку до 200 °С.
Розкотіть листкове тісто до товщини 5-7 мм, візьміть склянку і виріжте за її допомогою 20 кружечків. Половину з них за допомогою чарки поріжте на кружечки меншого діаметру: вам знадобляться кільця, що залишилися, які стануть бортиками волованів.
Деко застеліть пергаментним папером, викладіть кружечки більшого розміру і змастіть їх білком одного яйця. Зверху на них покладіть вирізані кільця з тіста і теж змастіть яйцем. Якщо хочете, щоб стаканчики були вищими, наріжте ще кільця з тіста і покладіть їх другим шаром.
Деко з волованами поставте в духовку на 15 хвилин. Стаканчики повинні піднятися і підрум'янитися.
Промийте і дрібно поріжте гриби та цибулю. На розігрітій сковорідці обсмажте спочатку цибулю, потім додайте гриби, сіль та перець; збризніть начинку лимонним соком.
Додайте у сковорідку борошно, вершки та сир. Перемішайте і готуйте ще 3 хвилини, поки сир не розплавиться.
Густу соковиту начинку викладіть у стаканчики з тіста, за бажанням прикрасьте свіжою зеленню. Найкраще подавати воловани на святковий стіл теплими.
- Суддя шоу "МастерШеф" Тетяна Литвинова розповіла, як приготувати ліниві суші у склянці. Цю новорічну закуску можна приготувати дуже швидко.
- Лілія Ребрик поділилася рецептом брускетти з лососем та авокадо. Ця закуска – улюблена страва її сім'ї на Новий рік.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.