Лайм

Суддя "МастерШеф" розповіла, як приготувати ліниві суші у склянці: простий рецепт на Новий рік

Ідеальний варіант для тих, хто не вміє їсти паличками

Суші - улюблені ласощі як дорослих, так і дітей, і багато хто хотів би поставити цю страву на новорічний стіл 2022. До того ж, червона риба, яка входить до складу ролів, обов'язково має бути в меню року Тигра. Єдиний мінус – приготування займає багато часу, але Тетяна Литвинова знайшла вихід. Суддя шоу "МастерШеф" розповіла, як приготувати альтернативний варіант - ліниві суші у склянці. Готуються вони з тих самих продуктів, що й традиційні, тільки в рази швидше.

Інгредієнти: рис для суші (150 г), авокадо (1 шт.), горбуша (200 г), сир вершковий (200 г), норі (2 листки), ікра червона (100 г), соус устричний (1 ст.л), олія кунжутна (1 ст.л.), соус соєвий (4 ст.л), васабі (0,5 ч.л.). Для заправки рису: оцет рисовий (2-3 ст.л.), цукор (1 ч.л.), сіль (1 ч.л.).

Фото: Кадр із відео

Спосіб приготування:

Філе червоної риби наріжте кубиком, і замаринуйте в устричному соусі та кунжутному маслі. У такий же спосіб наріжте очищений від шкірки авокадо.

Рис для суші добре промийте та зваріть на невеликому вогні. Важливо, щоб рис був необхідної суміші, його не можна помішувати. Приготуйте заправку. У сотейнику змішайте рисовий оцет, сіль та цукор, і поставте на плиту. Уварюйте, доки суміш не стане однорідною. Змішайте рис із заправкою.

Норі дрібно наріжте кулінарними ножицями та викладіть на дно склянок. Зверху викладіть рис, потім – рибу, далі – філадельфію, авокадо, знову норі та ще шар рису. Зверху викладіть червону ікру. При подачі за допомогою трубочки зробіть невеликий отвір і влийте туди соєвий соус, змішаний з васабі.

  • Дивіться також на theLime, як приготувати оригінальний салат Олів'є. Замініть варену ковбасу консервованим тунцем, і ця страва заграє новими смаками.
  • Також ми розповідали про м'ясні страви на Новий рік, які принесуть успіх у ваш дім. Оскільки тигр - це хижа тварина, то на новорічному столі має бути багато свинини та яловичини.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Пісні, які підкорили "Євробачення-2024": відео найкращих виступів

У Мальме відбувся фінал Євробачення 2024 - якими були найкращі виступи артистів - хто потрапив у топ-7 - відео

Оцінки для України на "Євробаченні-2024": як голосували журі та шанувальники

alyona alyona і Jerry Heil посіли 3 місце на Євробаченні 2024 за результатами суддівського та глядацького голосування - таблиця

Що відомо про переможця "Євробачення-2024" Nemo, який ідентифікує себе як небінарну особу

Немо Меттлер зі Швейцарії виграв Євробачення 2024 - що відомо про життя та кар'єру музиканта, який позиціонує себе як небінарна особа