У новорічну ніч хочеться побалувати рідних та близьких найсмачнішими стравами. І якщо ви вже робили раніше Олів'є в лаваші або із соусом песто, цього разу спробуйте урізноманітнити цей салат креветками. theLime підібрав для вас простий рецепт.
Інгредієнти: картопля (2-3 шт.), варені очищені креветки (200 г), морква (1 шт.), яйця (3 шт.), корнішони або солоні огірки (8 шт. або 1-2 шт.), консервований зелений горошок (100 г), майонез (50 г), сіль, свіжомелений чорний перець.
Приготування:
Картоплю та моркву ретельно промиваємо під проточною водою, викладаємо в каструлю з підсоленою водою та відварюємо "в мундирі" близько 20-30 хвилин. Очищаємо готові овочі від шкірки та нарізаємо кубиком.
Яйця відварюємо вкруту - 10 хвилин після закипання. Потім заливаємо їх холодною водою, щоб вони охолонули. Очищаємо від шкаралупи, нарізаємо середнім кубиком.
Креветки промиваємо у воді, чистимо, прибираємо голови та панцирі, а також кишкову трубку (вену) за допомогою зубочистки. Якщо ви не знаєте, як це зробити, купіть заздалегідь очищені морепродукти.
Беремо невеликий сотейник і підігріваємо у ньому відфільтровану воду. Як тільки вона закипить, кидаємо туди креветки і чекаємо, доки вони стануть яскраво-рожевими та почнуть спливати. Зазвичай маленькі креветки проварюють 2-3 хвилини, а великі – від 3 до 7 хвилин. Відкидаємо на друшляк, щоб із морепродуктів вийшла уся зайва рідина. Потім нарізаємо їх, залишивши 2-3 цілі креветки для прикрашання.
З консервованого зеленого горошку зливаємо воду, а солоні огірки чи корнішони нарізаємо кубиком.
З'єднуємо в салатнику всі нарізані інгредієнти, зверху прикрашаємо креветками та зеленню та заправляємо майонезом.
Подаємо до новорічного столу та насолоджуємося смаком.
- Раніше ми розповіли, як приготувати на свята салат Грибна галявина.
- Читайте також на theLime про 5 салатів на Новий рік, які вже набили оскому.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.