Лайм

Як приготувати смачний Олів'є з креветками: простий рецепт

Урізноманітніть свій новорічний стіл

У новорічну ніч хочеться побалувати рідних та близьких найсмачнішими стравами. І якщо ви вже робили раніше Олів'є в лаваші або із соусом песто, цього разу спробуйте урізноманітнити цей салат креветками. theLime підібрав для вас простий рецепт.

Інгредієнти: картопля (2-3 шт.), варені очищені креветки (200 г), морква (1 шт.), яйця (3 шт.), корнішони або солоні огірки (8 шт. або 1-2 шт.), консервований зелений горошок (100 г), майонез (50 г), сіль, свіжомелений чорний перець.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Картоплю та моркву ретельно промиваємо під проточною водою, викладаємо в каструлю з підсоленою водою та відварюємо "в мундирі" близько 20-30 хвилин. Очищаємо готові овочі від шкірки та нарізаємо кубиком.

Яйця відварюємо вкруту - 10 хвилин після закипання. Потім заливаємо їх холодною водою, щоб вони охолонули. Очищаємо від шкаралупи, нарізаємо середнім кубиком.

Креветки промиваємо у воді, чистимо, прибираємо голови та панцирі, а також кишкову трубку (вену) за допомогою зубочистки. Якщо ви не знаєте, як це зробити, купіть заздалегідь очищені морепродукти.

Беремо невеликий сотейник і підігріваємо у ньому відфільтровану воду. Як тільки вона закипить, кидаємо туди креветки і чекаємо, доки вони стануть яскраво-рожевими та почнуть спливати. Зазвичай маленькі креветки проварюють 2-3 хвилини, а великі – від 3 до 7 хвилин. Відкидаємо на друшляк, щоб із морепродуктів вийшла уся зайва рідина. Потім нарізаємо їх, залишивши 2-3 цілі креветки для прикрашання.

З консервованого зеленого горошку зливаємо воду, а солоні огірки чи корнішони нарізаємо кубиком.

З'єднуємо в салатнику всі нарізані інгредієнти, зверху прикрашаємо креветками та зеленню та заправляємо майонезом.

Подаємо до новорічного столу та насолоджуємося смаком.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Тягнуться до мистецтва: астрологи назвали найбільш артистичні знаки Зодіаку

Представники яких знаків Зодіаку можуть надихати інших за допомогою музики, живопису, малювання, пісень, танців або фотографії 

Як довго можна зберігати варені яйця і що з них приготувати

Який термін зберігання варених яєць за кімнатної температури і в холодильнику, а також як приготувати яйця по-шотландськи в домашніх умовах

Помідори висаджують у травні: сприятливі дати за місячним календарем

Які дні за місячним календарем найбільш сприятливі для висадки розсади помідорів у відкритий ґрунт, а також як потрібно підготувати рослини