Лайм

Готуємо на Новий рік салат Грибна галявина: простий рецепт

Така страва прикрасить будь-яке застілля

Новий рік та Різдво – найдивовижніша пора року, коли за великим столом збираються і дорослі, і діти. І якщо ви вже вирішили, що робитимете на свята Олів'є із соусом песто, приготуйте також салат Грибна галявина. theLime підібрав для вас перевірений рецепт.

Інгредієнти: консервовані печериці (300 г), куряча шинка (200 г), твердий сир (100 г), курячі яйця (4 шт.), картопля (200 г), морква (200 г), зелень (100 г), майонез (380 г), сіль (1 ч. л.).

Також знадобиться роз'ємна форма невеликого діаметра або глибока миска.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Картоплю та моркву ретельно промиваємо під проточною водою, щоб змити зі шкірки залишки землі та піску. Відварюємо овочі в мундирі у підсоленій воді до готовності – близько 25-35 хвилин після закипання. Очищаємо їх і тремо на великій терці в окремі миски.

Яйця відварюємо вкруту – приблизно 10 хвилин. Потім заливаємо їх холодною водою, згодом чистимо від шкаралупи. Нарізаємо їх дрібним кубиком.

Зелень, наприклад, кріп, петрушку і зелену цибулю, промиваємо під проточною водою, викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Подрібнюємо ножем.

Твердий сир тремо на терці, а шинку рубаємо ножем – дрібним кубиком.

З маринованих грибів зливаємо рідину. Беремо глибоку миску або роз'ємну форму невеликого діаметру і викладаємо на дно шар печериць шапочками вниз - вони повинні розташовуватися досить щільно один до одного.

Потім викладаємо на гриби нарізану зелень, а зверху – шар майонезу. Розрівнюємо його виделкою.

Наступний шар – подрібнені яйця, які потрібно трохи посипати сіллю. Зверху також змащуємо їх майонезом, розрівнюємо, трохи трамбуємо.

Далі – шар натертого на великій терці сиру, який ми також покриваємо майонезом і злегка утрамбовуємо.

Наступні – шинка, морква та картопля. Кожен із них необхідно змастити майонезом і злегка утрамбувати виделкою. Картопляний шар можна додатково присолити.

Накриваємо зверху салат блюдом і акуратно перевертаємо на нього, щоб грибна галявина була зверху. Знімаємо роз'ємні борти та дно, а потім подаємо салат до столу і насолоджуємося смаком.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні