Лайм

Запікаємо на Новий рік соковитий стейк із лосося: простий рецепт

Зробити таку страву простіше простого

Кожна господиня намагається урізноманітнити своє новорічне меню стравами з м'яса, птиці та риби. І якщо ви вже засолили скумбрію для святкового столу, можна також приготувати соковитий стейк із лосося. theLime ділиться з вами простим рецептом, як це зробити в духовці.

Інгредієнти на одну порцію: стейк із лосося (250 г), гірчиця (2 ст. л.), соєвий соус (2 ст. л.), лимонний сік (1 ст. л.), олія (1 ч. л.), перець.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для приготування цієї страви потрібно взяти охолоджену чи заморожену рибу. Якщо немає можливості купити свіжу, беремо заморожену. Її необхідно заздалегідь розморозити - перекласти в холодильник на 6-8 годин, а потім залишити ще на деякий час при кімнатній температурі. Якщо це ціла риба, її необхідно очистити від луски, розрізати, промити під проточною водою і викласти на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Якщо у вас немає на це часу – купуєте у супермаркеті порційні охолоджені стейки.

Для маринаду підійде як звичайна гірчиця, так і у зернах. Лимон ополіскуємо, розрізаємо на дві частини та вичавлюємо з нього сік. У невеликій мисці змішуємо соєвий соус, лимонний сік, гірчицю та олію.

Викладаємо стейк у пакет-слайдер, заливаємо маринадом та закриваємо його. Перевертаємо, щоб він рівномірно покрив рибу з усіх боків. Залишаємо маринуватися на 20-30 хвилин.

Розігріваємо духовку до 180°С.

Готуємо форму для випічки, вистилаємо на ній фольгу матовою стороною зовні, а блискучою – усередину. Викладаємо на фольгу замаринований стейк із лосося, загортаємо краї фольги і ставимо у розігріту духовку. Випікаємо 20-25 хвилин, потім дістаємо та подаємо до столу. Також можна перед цим збризнути його соком лимона та посипати нарізаною зеленню.

Такий стейк стане разом із овочами-гриль чудовою альтернативою м'ясним стравам та гарніру на святковому застіллі.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Вирощування огірків: як правильно формувати рослину, щоб вона дала багато врожаю

Як потрібно правильно формувати огіркову ліану в теплиці, навіщо її підв'язувати, а також видаляти всі пасинки, вуса та нижнє листя  

Готуємо мариновані печериці, які будуть смачніші за магазинні: простий рецепт

Як у домашніх умовах приготувати мариновані печериці зі спеціями, щоб урізноманітнити меню своєї родини смачною закускою

Тягнуться до мистецтва: астрологи назвали найбільш артистичні знаки Зодіаку

Представники яких знаків Зодіаку можуть надихати інших за допомогою музики, живопису, малювання, пісень, танців або фотографії