Лайм

Як смачно засолити скумбрію на новорічний стіл: простий рецепт

Така риба підійде для бутербродів та салатів

У рік Водяного Тигра на святковий стіл обов'язково варто поставити рибу - улюблене частування тварини-покровителя. Серед усіх новорічних рецептів великою популярністю традиційно користується малосольна скумбрія, яку кладуть у салати, на бутерброди або просто їдять як окрему страву.

Пропонуємо варіант, який можна приготувати заздалегідь - риба солиться два дні і буде готова до Нового року-2022. Для приготування такої скумбрії не знадобиться нічого зайвого: тільки сіль, цукор і при бажанні перець з лавровим листом.

Фото: flickr.com

Інгредієнти: 2 скумбрії, 1 л води, 3 ст. л. солі, 2 ст. л. цукру, 2 лаврові листи, 5 горошин запашного перцю, ½ ч. л. чорного меленого перцю.

Для приготування маринаду додайте у воду сіль, цукор, лавровий лист та перець. Якщо вам не подобається пряна скумбрія, можна обмежитися лише сіллю та цукром.

Ретельно перемішайте та закип'ятіть маринад на плиті, після чого остудіть.

Відріжте рибі голову, хвіст і плавники, розріжте черевце і очистіть від нутрощів. Після цього скумбрію потрібно ретельно промити під проточною водою.

Солити скумбрію слід у судочці чи іншій ємності відповідного розміру. Залийте рибу прохолодним маринадом так, щоб рідина покривала її цілком. Накрийте кришкою ємність і відправте в холодильник на 2 доби. Така риба вийде смачною та ніжною.

Фото: flickr.com

  • З червоної риби на Новий рік можна приготувати ніжну брускетту. Ця закуска - улюблена страва сім'ї Лілії Ребрик, і телеведуча розповіла, як її готувати.
  • Читайте, як приготувати салат Шуба з червоною рибою. Оригінальна версія класичного салату сподобається всім.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Коли попіл може нашкодити: що треба знайти про найпопулярніше добриво у городників

Розповідаємо, як правильно використовувати добриво з попелу і яким рослинам воно корисне, а яким шкідливе

День весняного рівнодення-2025: коли відзначають і що означає ця особлива дата

20 березня 2025 року припадає день весняного рівнодення, яке означає початок астрономічної весни

Секрет - у спеціях: як приготувати найкраще курча табака

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати курча табака і які спеції треба додати