Лайм

Як смачно засолити скумбрію на новорічний стіл: простий рецепт

Така риба підійде для бутербродів та салатів

У рік Водяного Тигра на святковий стіл обов'язково варто поставити рибу - улюблене частування тварини-покровителя. Серед усіх новорічних рецептів великою популярністю традиційно користується малосольна скумбрія, яку кладуть у салати, на бутерброди або просто їдять як окрему страву.

Пропонуємо варіант, який можна приготувати заздалегідь - риба солиться два дні і буде готова до Нового року-2022. Для приготування такої скумбрії не знадобиться нічого зайвого: тільки сіль, цукор і при бажанні перець з лавровим листом.

Фото: flickr.com

Інгредієнти: 2 скумбрії, 1 л води, 3 ст. л. солі, 2 ст. л. цукру, 2 лаврові листи, 5 горошин запашного перцю, ½ ч. л. чорного меленого перцю.

Для приготування маринаду додайте у воду сіль, цукор, лавровий лист та перець. Якщо вам не подобається пряна скумбрія, можна обмежитися лише сіллю та цукром.

Ретельно перемішайте та закип'ятіть маринад на плиті, після чого остудіть.

Відріжте рибі голову, хвіст і плавники, розріжте черевце і очистіть від нутрощів. Після цього скумбрію потрібно ретельно промити під проточною водою.

Солити скумбрію слід у судочці чи іншій ємності відповідного розміру. Залийте рибу прохолодним маринадом так, щоб рідина покривала її цілком. Накрийте кришкою ємність і відправте в холодильник на 2 доби. Така риба вийде смачною та ніжною.

Фото: flickr.com

  • З червоної риби на Новий рік можна приготувати ніжну брускетту. Ця закуска - улюблена страва сім'ї Лілії Ребрик, і телеведуча розповіла, як її готувати.
  • Читайте, як приготувати салат Шуба з червоною рибою. Оригінальна версія класичного салату сподобається всім.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Їм завжди не щастить: які знаки Зодіаку притягують до себе невдачі і проблеми

Астрологи назвали п'ять знаків Зодіаку, які притягують невдачі - Овен, Скорпіон, Козеріг, Риби, Стрілець

Сезон в розпалі: готуємо смачний весняний пиріг з ревеню за рецептом Лілії Цвіт

Як у домашніх умовах приготувати незвичайну шарлотку з ревенем, щоб урізноманітнити своє меню та побалувати родину чи гостей

Цибуля дасть хороший врожай: як зробити добриво для її підживлення

Які добрива необхідні цибулі для активного росту, а також для захисту від поширених хвороб, як їх приготувати та вносити