Лайм

Як смачно засолити скумбрію на новорічний стіл: простий рецепт

Така риба підійде для бутербродів та салатів

У рік Водяного Тигра на святковий стіл обов'язково варто поставити рибу - улюблене частування тварини-покровителя. Серед усіх новорічних рецептів великою популярністю традиційно користується малосольна скумбрія, яку кладуть у салати, на бутерброди або просто їдять як окрему страву.

Пропонуємо варіант, який можна приготувати заздалегідь - риба солиться два дні і буде готова до Нового року-2022. Для приготування такої скумбрії не знадобиться нічого зайвого: тільки сіль, цукор і при бажанні перець з лавровим листом.

Фото: flickr.com

Інгредієнти: 2 скумбрії, 1 л води, 3 ст. л. солі, 2 ст. л. цукру, 2 лаврові листи, 5 горошин запашного перцю, ½ ч. л. чорного меленого перцю.

Для приготування маринаду додайте у воду сіль, цукор, лавровий лист та перець. Якщо вам не подобається пряна скумбрія, можна обмежитися лише сіллю та цукром.

Ретельно перемішайте та закип'ятіть маринад на плиті, після чого остудіть.

Відріжте рибі голову, хвіст і плавники, розріжте черевце і очистіть від нутрощів. Після цього скумбрію потрібно ретельно промити під проточною водою.

Солити скумбрію слід у судочці чи іншій ємності відповідного розміру. Залийте рибу прохолодним маринадом так, щоб рідина покривала її цілком. Накрийте кришкою ємність і відправте в холодильник на 2 доби. Така риба вийде смачною та ніжною.

Фото: flickr.com

  • З червоної риби на Новий рік можна приготувати ніжну брускетту. Ця закуска - улюблена страва сім'ї Лілії Ребрик, і телеведуча розповіла, як її готувати.
  • Читайте, як приготувати салат Шуба з червоною рибою. Оригінальна версія класичного салату сподобається всім.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні