На новорічному столі, як правило, має бути багато різноманітних страв із м'яса та птиці, щоб усі члени сім'ї та гості змогли вибрати щось смачне, виходячи зі своїх уподобань. І якщо ви вже робили ніжний курячий холодець, цього разу приготуйте його аналог із індички. theLime підібрав для вас перевірений рецепт.

Інгредієнти: стегно індички (0,5 кг), крила індички (500 г), морква (1 шт.), цибуля ріпчаста (1 шт.), часник (3 зубчики), лавровий лист (1 шт.), запашний перець, перець горошком, сіль.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для приготування холодцю необхідно взяти крило, плече, гомілку або шию індички – це кісткові частини, в яких містяться желюючі речовини. Завдяки їм страва застигне без додавання желатину. В якості м'ясної складової підготуємо стегна індички.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Промиваємо всі частини під проточною водою та складаємо у велику каструлю, заливаємо водою так, щоб вона повністю покрила м'ясо. Ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Потім зменшуємо вогонь і варимо під кришкою близько 2 годин, періодично знімаючи накип (піну), що утворився.

Тим часом споліскуємо у воді моркву та цибулю, очищаємо їх від шкірки та лушпиння.

Після того, як м'ясо розм'якшиться, додаємо в каструлю очищені овочі, сіль та спеції до смаку (наприклад, перець горошком і лавровий лист). Проварюємо все разом ще 20-30 хвилин до готовності.

Потім зливаємо м'ясний бульйон в окрему миску, додаємо в нього попередньо подрібнений часник. Переливаємо в невелику каструлю і доводимо до кипіння, проціджуємо через сито, щоб позбутися дрібних кісток і шматочків часнику.

Зварене м'ясо розбираємо на волокна руками або нарізаємо, позбавляючись при цьому від кісток і хрящів.

На дно спеціальних порційних судочків (пластикових контейнерів, скляних форм) викладаємо нарізану моркву, листя петрушки, зелений горошок, потім скибочки м'яса і заливаємо підготовленим бульйоном. Залишаємо спочатку застигати при кімнатній температурі, а потім ставимо в холодильник.

Перед подачею акуратно виймаємо застиглий холодець із форми та перекладаємо на блюдо. Подаємо до столу з гірчицею або хроном.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.