Лайм

Готуємо смачний холодець із індички на новорічний стіл: простий рецепт

Поекспериментуйте на дозвіллі

На новорічному столі, як правило, має бути багато різноманітних страв із м'яса та птиці, щоб усі члени сім'ї та гості змогли вибрати щось смачне, виходячи зі своїх уподобань. І якщо ви вже робили ніжний курячий холодець, цього разу приготуйте його аналог із індички. theLime підібрав для вас перевірений рецепт.

Інгредієнти: стегно індички (0,5 кг), крила індички (500 г), морква (1 шт.), цибуля ріпчаста (1 шт.), часник (3 зубчики), лавровий лист (1 шт.), запашний перець, перець горошком, сіль.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для приготування холодцю необхідно взяти крило, плече, гомілку або шию індички – це кісткові частини, в яких містяться желюючі речовини. Завдяки їм страва застигне без додавання желатину. В якості м'ясної складової підготуємо стегна індички.

Промиваємо всі частини під проточною водою та складаємо у велику каструлю, заливаємо водою так, щоб вона повністю покрила м'ясо. Ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Потім зменшуємо вогонь і варимо під кришкою близько 2 годин, періодично знімаючи накип (піну), що утворився.

Тим часом споліскуємо у воді моркву та цибулю, очищаємо їх від шкірки та лушпиння.

Після того, як м'ясо розм'якшиться, додаємо в каструлю очищені овочі, сіль та спеції до смаку (наприклад, перець горошком і лавровий лист). Проварюємо все разом ще 20-30 хвилин до готовності.

Потім зливаємо м'ясний бульйон в окрему миску, додаємо в нього попередньо подрібнений часник. Переливаємо в невелику каструлю і доводимо до кипіння, проціджуємо через сито, щоб позбутися дрібних кісток і шматочків часнику.

Зварене м'ясо розбираємо на волокна руками або нарізаємо, позбавляючись при цьому від кісток і хрящів.

На дно спеціальних порційних судочків (пластикових контейнерів, скляних форм) викладаємо нарізану моркву, листя петрушки, зелений горошок, потім скибочки м'яса і заливаємо підготовленим бульйоном. Залишаємо спочатку застигати при кімнатній температурі, а потім ставимо в холодильник.

Перед подачею акуратно виймаємо застиглий холодець із форми та перекладаємо на блюдо. Подаємо до столу з гірчицею або хроном.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Їм завжди не щастить: які знаки Зодіаку притягують до себе невдачі і проблеми

Астрологи назвали п'ять знаків Зодіаку, які притягують невдачі - Овен, Скорпіон, Козеріг, Риби, Стрілець

Сезон в розпалі: готуємо смачний весняний пиріг з ревеню за рецептом Лілії Цвіт

Як у домашніх умовах приготувати незвичайну шарлотку з ревенем, щоб урізноманітнити своє меню та побалувати родину чи гостей

Цибуля дасть хороший врожай: як зробити добриво для її підживлення

Які добрива необхідні цибулі для активного росту, а також для захисту від поширених хвороб, як їх приготувати та вносити