Низка зимових свят - непросте випробування для шлунка, тому в меню варто додати легкі страви, які швидко засвоюються. Якщо ви вже приготували "розвантажуючий" суп після гуляння, рекомендуємо рецепт грецького салату з авокадо.
У класичному рецепті грецького салату немає авокадо, але цей фрукт надає знайомій страві ніжного присмаку і робить його поживнішим за рахунок великої кількості корисних жирних кислот.
Інгредієнти (на 4 порції): сир фета – 340 г, салат-ромен – 1 головка, стиглі помідори – 6 шт., жменя чорних оливок, авокадо – 2 шт., цибуля – 1 шт., орегано – 1 ч.л., оцет, оливкова олія, сіль, чорний мелений перець, лимон.
Приготування:
Наріжте помідори шматочками приблизно 1 см.
Авокадо очистіть, розріжте навпіл, вийміть кісточки, наріжте скибочками та змочіть лимонним соком.
Цибулю наріжте маленькими кубиками.
З головки салату-ромен зніміть зовнішнє листя, внутрішнє промийте і дайте просохнути. Якщо немає ромену, підійде будь-який інший зелений салат.
Для заправки салату змішайте у банці 10 ст. л. оливкової олії, ½ ложки лимонного соку, сіль та мелений чорний перець за смаком.
У мисці змішайте помідори, оливки, авокадо, цибулю та більшу частину орегано, додайте кілька крапель оцту, сіль та перець, залиште на 5 хвилин.
Листя салату порвіть, покладіть у миску і заправте. Посипте великими шматочками фети і перемішайте. Зверху салат можна збризнути оливковою олією і посипати залишками орегано.
- Читайте, чим заправити салати крім майонезу та олії. Ці заправки зроблять особливими навіть звичні страви.
- Як приготувати на Різдво справжній холодець: простий рецепт підійде тим, хто не дотримується посту.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.