Лайм

Як приготувати грецький салат з авокадо: простий рецепт для розвантаження

Легка страва багата на вітаміни і корисні рослинні жири

Низка зимових свят - непросте випробування для шлунка, тому в меню варто додати легкі страви, які швидко засвоюються. Якщо ви вже приготували "розвантажуючий" суп після гуляння, рекомендуємо рецепт грецького салату з авокадо.

У класичному рецепті грецького салату немає авокадо, але цей фрукт надає знайомій страві ніжного присмаку і робить його поживнішим за рахунок великої кількості корисних жирних кислот.

Фото: publicdomainpictures.net

Інгредієнти (на 4 порції): сир фета – 340 г, салат-ромен – 1 головка, стиглі помідори – 6 шт., жменя чорних оливок, авокадо – 2 шт., цибуля – 1 шт., орегано – 1 ч.л., оцет, оливкова олія, сіль, чорний мелений перець, лимон.

Приготування:

Наріжте помідори шматочками приблизно 1 см.

Авокадо очистіть, розріжте навпіл, вийміть кісточки, наріжте скибочками та змочіть лимонним соком.

Цибулю наріжте маленькими кубиками.

З головки салату-ромен зніміть зовнішнє листя, внутрішнє промийте і дайте просохнути. Якщо немає ромену, підійде будь-який інший зелений салат.

Для заправки салату змішайте у банці 10 ст. л. оливкової олії, ½ ложки лимонного соку, сіль та мелений чорний перець за смаком.

У мисці змішайте помідори, оливки, авокадо, цибулю та більшу частину орегано, додайте кілька крапель оцту, сіль та перець, залиште на 5 хвилин.

Листя салату порвіть, покладіть у миску і заправте. Посипте великими шматочками фети і перемішайте. Зверху салат можна збризнути оливковою олією і посипати залишками орегано.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Які кімнатні квіти влітку варто перемістити в сад: перелік рослин

Які кімнатні рослини необхідно винести з будинку в сад, як правильно вибрати для них місце, а також як за ними доглядати

Хустка замість пояса: стилістка показала модний прийом, який варто спробувати

Інфлюенсерка та стилістка Аліса П'яткова продемонструвала в мережі, як носити шовкову хустку замість пояса, щоб виглядати небанально

Як зробити ефективне добриво для першого підживлення болгарських перців: простий рецепт

Як приготувати підживлення з мінеральних добрив для того, щоб перці після висадки у відкритий ґрунт розвивалися та радували врожаєм